Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 28 gru 2007, 23:54

Użytkownik

Użytkownik

nie jeżdzą na wschod. Tylko UE

Tytuł:
Post Wysłano: 29 gru 2007, 11:57

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Scania

A jak juz wschod to portki pełne tak :D ?

Robia tylko UE niema takiej tragedi u nich .

Tytuł:
Post Wysłano: 29 gru 2007, 13:40

Użytkownik

Użytkownik

nie po prostu jak weszliśmy w strefe shengen to się zacznie troche tam stanie, a kierowca jest po to aby jeździł a nie stał, a z drugiej strony jestem po zawale i troszke chce sobie oszczędzić stresu

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 11:35

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1632914

bylem w owej firmie w piatek, wrazenie bardzo pozytywne ladne samochody na placu stalo ich ok 30 same czarne wiekszosc stalo premiumek ale byly tez volva i scanie. rozmawialem z jakism starszym panem (bardzo wporzadku gosciu) okres przyuczenia trwa ok30 dni jak ktos nie ma praktyki w miedzynarodowce platne podstawa 1126zl brutto + 20euro diety za dzien po okresie probnym ok 1500 brutto + 42euro diety. Jest jeszcze jeden warunek jesli nie masz praktyki i chcesz u nich pracowac to nie mozesz sie zwolnic przez rok jezeli to zrobisz pokrywasz koszty przyuczenia ok 5tys zl... niestety mieli juz 17 na przyuczenie i miejsce bedzie dopiero nie wczesniej jak ok marca. Gdyby bylo miejsce ide tam napewno czarne na bialym przedstawiaja i wszystko na papierze czas pracy scisle przestrzegany. Powodzonka

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 9:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
bylem w owej firmie w piatek, wrazenie bardzo pozytywne ladne samochody na placu stalo ich ok 30 same czarne wiekszosc stalo premiumek ale byly tez volva i scanie. rozmawialem z jakism starszym panem (bardzo wporzadku gosciu) okres przyuczenia trwa ok30 dni jak ktos nie ma praktyki w miedzynarodowce platne podstawa 1126zl brutto + 20euro diety za dzien po okresie probnym ok 1500 brutto + 42euro diety. Jest jeszcze jeden warunek jesli nie masz praktyki i chcesz u nich pracowac to nie mozesz sie zwolnic przez rok jezeli to zrobisz pokrywasz koszty przyuczenia ok 5tys zl... niestety mieli juz 17 na przyuczenie i miejsce bedzie dopiero nie wczesniej jak ok marca. Gdyby bylo miejsce ide tam napewno czarne na bialym przedstawiaja i wszystko na papierze czas pracy scisle przestrzegany. Powodzonka
Ja też byłem w Huberze w tamtym tygodniu i powiedzieli mi to samo , firma jest naprawdę OK. A co Powiedzieli tobie w Edmarze

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 12:49

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1632914

Cytuj:
Ja też byłem w Huberze w tamtym tygodniu i powiedzieli mi to samo , firma jest naprawdę OK. A co Powiedzieli tobie w Edmarze
napisalem ci na edmarze :) no Huber lepsze wrazenie zrobilo na mnie przynajmniej auta lepsze ale jak bedzie w edmarze jak mowili to tez nie bedzie zle:) tez z tym starszym gosciem gadales??

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 14:07

Użytkownik

Użytkownik

Tak ,i też mi powiedział że koło marca dopiero mogli by mnie przyjąć na przyuczenie dlatego się też zastanawiam nad Edmarem dzwoniłemdo nich wczoraj rano a o godzinie 15 zadzwonili czy mógłbym już dzisiaj wyjechać w trase.Ja bym bardzo chętnie pojechał ale jeszcze pracuję w innej firmie
i muszę wszystko pozdawać.Wczoraj powiedziałem w firmie że się zwalniam tak że mam nadzieję że za kilka dni może gdzieś się załapię.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 14:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Jest jeszcze jeden warunek jesli nie masz praktyki i chcesz u nich pracowac to nie mozesz sie zwolnic przez rok jezeli to zrobisz pokrywasz koszty przyuczenia ok 5tys zl.

To jest tylko straszenie, żeby zapobiec nadmiernej rotacji kierowców. Jeżeli się zwolnisz szybciej niż w ciągu roku, to w przypadku jakichś roszczeń pracodawcy sprawę wygrywasz ty, bo nikt nie może się zmusić do pracy. Co innego, gdy pracodawca pokrył koszty zdobywania przez ciebie kwalifikacji, tj. prawo jazdy, czy kurs. Wtedy może domagać się zwrotu kosztów.

Post Wysłano: 27 kwie 2008, 19:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mam pytanie, w tym roku kończę szkole i chciałem podjąć prace w w/w firmie tylko nie mam doświadczenia. Prace chciałbym zacząć na początku lipca i teraz iść do firmy i zgłosić taki fakt czy czekać do lipca bo miejsca na przyuczenie są ograniczone ? Jak radzicie ?

sytuacja w firmie sie zmieniła czy nadal jest przyzwoita

C+E 09.07.07
kat D -> niedaleka przyszłość
kurs na przewóz rzeczy
psycho testy i lekarskie

Post Wysłano: 28 kwie 2008, 13:04

Użytkownik

Użytkownik

nie biorą bez doświadczenia(przynajmniej tydzień temu tak było)

Post Wysłano: 28 kwie 2008, 19:43

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5123594
Samochód: Renault Master 150 dCi

Tata tam dzwonił w środe i powiedzieli że bez udukomentowanego doswiadczenia nie przyjmą...

Post Wysłano: 28 kwie 2008, 20:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To teraz się podłamałem troszeczke. Co radzicie, jakąś inną firme z ślaska ?

C+E 09.07.07
kat D -> niedaleka przyszłość
kurs na przewóz rzeczy
psycho testy i lekarskie

Post Wysłano: 10 sty 2009, 10:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7036842
Samochód: DAF XF95

Mój ojciec od czerwca zeszłego roku tam jeździ i nie narzeka, jeździ pod spedycją EWALS CargoCare różnymi autami na "skoczka". Jeździ w systemie 3na1, ale czasem krócej do domu wraca busem żadko się zdaża ciężarówką no chyba że auto musi mięć obsługe. Ogólnie Huber ciąga też naczepy Norfolka oraz Carrie ale to tylko po wyspach i wtedy zestawy są na dużych Kołach Zazwyczaj Białe erki hihline i czarne, premium2 euro5, a Oprócz tego posiadają swoje naczepy.

Parę zdjęć z wakacji:
Parking w niemczech:
Obrazek
Fabryka Opla przepinka naczep SCANIA z naszą naczepą leciała do kraju pozdrowienia dla jej kierowcy:
Obrazek
Port of Rotterdam Renia przy wjeździe:
Obrazek
Renia bliźniaczka tej którą smigaliśmy (Patrz 1 foto):
Obrazek
Dwie renie od tyłu:
Obrazek
Tu renia (nie nasza)w Zerbrugge w porcie:
Obrazek
Tu volvo w tym samym porcie (sorry za jakość):
Obrazek

Pozdrawiam :D
Sorry za odkopanie :oops:

Post Wysłano: 10 sty 2009, 15:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Podziwiam tych ktorym ten system odpowiada :shock:

Post Wysłano: 20 mar 2009, 11:43

Użytkownik

Użytkownik

oo widzę że złapałeś mojego Brata : http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 97e8b22cff

Pozdrawiam :)

Post Wysłano: 17 lut 2011, 17:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6936693
Samochód: --

Witam
Byłem dziś w firmie, i przyjmą bez doświadczenia, ale trzeba mieć jakiegoś kierowce co u nich juz jeździ, który zgodzi się wziąć do przyuczenia. I teraz mam pytanie czy może jest tu jakiś kierowca, który mógłby mnie wziąć na przyuczenie ??

Pozdrawiam.

Post Wysłano: 19 lut 2011, 0:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11516920
Samochód: DAF CF 440 Euro 6 Space Cab

Cytuj:
Witam
Byłem dziś w firmie, i przyjmą bez doświadczenia, ale trzeba mieć jakiegoś kierowce co u nich juz jeździ, który zgodzi się wziąć do przyuczenia. I teraz mam pytanie czy może jest tu jakiś kierowca, który mógłby mnie wziąć na przyuczenie ??

Pozdrawiam.
Przyuczenie, przyuczeniem, ale zapomnij o tej firmie. Zrób papier i uciekaj.
Podpisujesz tam jakiś stos papierów, cyrtografy czy coś jeszcze gorzej pomylonego jak w Big Go.
Padaczka...

Post Wysłano: 19 lut 2011, 1:00

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6936693
Samochód: --

Z tego co widzę to piszą ze nie narzekają, to coś się tam pozmieniało od tego czasu ?

Ja juz wsyztskie papiery mam, jeszcze na karte czekam tylko.

Post Wysłano: 20 kwie 2011, 14:59

Użytkownik

Użytkownik

Misiek nie wiem czy oni tobie tak powiedzieli czy ktos z parkingu ale wcale tak nie jest jak piszesz ze podpisuje sie jakies tam papiery poza umowa itd... bez doswiadczenia biora ale musisz zalatwic sobie jakiegos kierowce ktory tam jezdzi po za tym mysle ze jedna z najuczciwszych firm na slasku... kasa na koncie zaraz po rozliczeniu i robota normalna... nie jest tak zle

Post Wysłano: 20 maja 2011, 20:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 28424991
Samochód: Volvo FH

Jedna z lepszych firm transportowych na śląsku .
Sam jak wrócę do kraju będę startował do nich.