Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: BISTRANS
Post Wysłano: 24 sty 2008, 18:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie znam tak dokładnie j. niemieckiego. Ale z tego co się dowiedziałem na boku, to podobno był wystrzał opony na pierwszej osi. Kierowca przejechał na przeciwległy pas ruchu i zderzył sie czołowo z kilkoma autami osobowymi. 2 osoby spłonęły, 1 zmarła wskutek obrażeń. Kierowca w stanie ciężkim, ale żyje. Natomiast co do przyczyn, to nie wiem czy to są prawdziwe informacje. Dodam tylko, że jakiś tydzień temu na Berliner Ring również wypadek miało Volvo z Bistransu. Niestety ale pechowy okres dla tej firmy.

Więcej fotek z wypadku na A2

Drugi wypadek wspomniany wyżej i video reportaż

Tytuł: Re: BISTRANS
Post Wysłano: 25 sty 2008, 20:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 112549

wypadek miał Pampers,z tego co piszą to ze kolizja była z 1 autem,przelecial przez barierkę na przeciwległy pas ruchu i zderzyl się z kolejnymi 5-ma autami,3 osoby nie żyją Pampers w stanie ciężkim

PrusaX

Post Wysłano: 31 maja 2008, 22:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No w Bisie nieciekawie. Karty paliwowe im poblokowali. Dzisiaj rozmawiałem z kierowcą. Zostawił auto na Ringu na weekend bo nie miał za co zatankować. :P

Post Wysłano: 31 maja 2008, 22:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Prędzej czy później to musiało nastąpić, ale Mercedesy są na firmę, więc jakiekolwiek długi będzie łatwo uregulować poprzez zredukowanie liczby taboru ;)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 04 cze 2008, 12:56

Użytkownik

Użytkownik

Wychodzi na to że Bistrans podzieli losy Rico, dziś zabierają kierowcom Mercedesy i auta idą
do żyda. Tak myśleli i kombinowali, że przekombinowali, była firma pare ładnych lat, a zaraz zostanie tylko wspomnienie, po setkach tysięcy kilometrów przejechanych po drogach europy.

Post Wysłano: 04 cze 2008, 13:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A może sprzedaż Mercedesów to ratunek przed całkowitym upadkiem firmy?

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 04 cze 2008, 16:08

Użytkownik

Użytkownik

A czy może pomóc chwilowy zastrzyk gotówki, :?: Jeżeli firma jest tak zarządzana, że z normalnej działalności nie jest wstanie utrzymać płynności finansowej. Pieniądze ze sprzedanych aut pewnie pójdą na spłate zaległości, a reszta gdzieś sie rozmyje i adijos pomidory. :/

Post Wysłano: 04 cze 2008, 16:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Miejmy nadzieje, że nie, być może zarząd przestraszy się i coś zmieni w administracji, bo przecież to co się tam dzieje to istny cyrk...

Post Wysłano: 04 cze 2008, 20:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Wątpie żeby coś się zmieniło... Ojciec pracuje w biurowcu przy ich bazie i opowiadał że patrzy przez okno a tam tłum ich floty przed bramą stoi gotowych do spisania.. Póżniej zaczęło miejsc brakować to gdzieś indziej pojechały zestawy... Po chwili patrzy,a tam policja bo kierwocom popuściły nerwy i zaczęło się groźnie robić :mrgreen: Wieczorkiem na baze podskoczyłem to na bazie wszyscy pościskani, kierwocy przepakowują się do osobówek i tylko słuchać ,,piękne" wiązanki :lol: Przejeżdżając obok Mojsiuka zauważyłem kilka, również ich ciągników...

Ponać coś zarząd namieszał... :roll:

Fotka z ich bazy:
Obrazek

Post Wysłano: 04 cze 2008, 22:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Co tutaj dużo gdybać... powtórka z rozrywki, tylko na mniejszą skalę.

Post Wysłano: 05 cze 2008, 7:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 112549

z tego co wiem to wszyscy w biurze oprocz dyra i sekretarki dostali wypowiedzenia

PrusaX

Post Wysłano: 06 cze 2008, 21:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7828199

No dzisiaj mój ojciec miał problem żeby wjechać do firmy Hunnebeck, która sąsiaduje z Bistransem, musieli samochody przestawiać żeby dłużyca mogła wjechać na teren magazynu.

Post Wysłano: 06 cze 2008, 21:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tia, poszedłem na bazę, to przecież tak masakrycznie zawalona, że wręcz nie dało się zrobić zdjęcia :P

Post Wysłano: 20 cze 2008, 22:41

Użytkownik

Użytkownik

Ma ktoś pewne info? Upadło to już na 100%?

Post Wysłano: 21 cze 2008, 21:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie upadło do końca, bo jeszcze część kierowców normalnie pracuje ;)

Post Wysłano: 27 cze 2008, 18:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7828199

A mi się udało zrobić 4 zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post Wysłano: 10 lut 2009, 20:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Słyszałem, że startują na nowo.

Post Wysłano: 10 lut 2009, 20:49

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Daf 95XF 380 SC

Żartujesz? Zaczynają od nowa transport? W dzisiejszych czasach? Jeszcze tego by brakowało, żeby teraz pojawiały się newsy, że Bistrans zakupił 100 nowych Actrosów.

Masz jakieś pewniejsze info na ten temat?

Post Wysłano: 10 lut 2009, 20:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Żartujesz? Zaczynają od nowa transport? W dzisiejszych czasach? Jeszcze tego by brakowało, żeby teraz pojawiały się newsy, że Bistrans zakupił 100 nowych Actrosów.

Masz jakieś pewniejsze info na ten temat?

Info zasłyszane od kierowcy, więc za wiarygodność nie ręczę. Ale bez przesady. Nawet jeżeli się "reaktywują" na pewno kilka sztuk, a nie 100.

Post Wysłano: 05 mar 2009, 19:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Sprinter

Co do "reaktywacji" Bistransu to prawda firma rodzi sie na nowo.....