Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 13 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 111 12 13 14 1556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 mar 2008, 13:41

Użytkownik

Użytkownik

witam, panowie jeśli już jesteśmy przy podatkach, zus-ach i innych bajerach mam do Was pytanko, jak to właściwie jest z odliczaniem diet?
Jedni mowią, że można odliczać inni, że już nie, jeszcze inni, że można sobie odliczyć od podatku Vat :shock: co dla mnie laika w tym temacie jest dziwne bo wydaje mi sie, że diety nie są opodatkowane, więc jak można je odliczyć od Vatu? co najwyżej od podatku dochodowego...
Co można właściwie odliczyć, aby płacić mniejszy VAT do US, bo jak wiadomo wychodzi go sporo :/ może wypowiedzą sie omegusy i nie tylko.

p.s zmniejszona składka na Zus przy własnej działalnosci jest na 2 lata <przynajmniej u mnie>, co nie zmienia faktu, że rzeczywiście tym samym odkładamy mniej na starość, ale wydaje mi się, że można sobie pozwolić nie myślec o starości tym bardziej, że wiekszość dopiero zaczyna kariere, a 300 zl ulgowe, a 800 podstawowe daje sporą różnice.
Księgową lepiej mieć, bo vat-owcy musza sie co miesiąc rozliczac skrupulatnie podatek i lepiej z US nie robić pomyłek

Post Wysłano: 02 mar 2008, 2:02

Użytkownik

Użytkownik

Chyba dam się skusić na tą Omege.Z tą działalnością nie jest tak żle.Wiadome jest zamieszanie ale da się to opanować.

Post Wysłano: 06 mar 2008, 23:53

Użytkownik

Użytkownik

Te 8 tyś. to jest przychód.Każdy kombinuje koszty a i tak wpada w drugą skale podatkową.Przy działalności gospodarczej(świadczenie usług dla Omegi)czyli po prostu kierowanie ich autami księgowa (bardzo dobra) jest niezbędna,bo inaczej to kierowcy pracują na urząd skarbowy. :D

Post Wysłano: 07 mar 2008, 1:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2392140
Samochód: Man TGA

Ja tam mam dzialalnosc gospodarcza tez mam auto tak jakby wziete w kredyt i wcale nie jest tak zle. A co do ksiegowej to powiem tak nawet przy 1 aucie lepiej zeby byl ksiegowy bo jak sie nazbiera tych papiorkow to az glowa boli. te wszystkie winety.rachunki za paliwo itp to jest co liczyc i zchodzi nad tym mase czasu. Ja co moge, potrafie to rozliczam sam czyli Fakturki za Fracht(trase) a reszte to robi za mnie ksiegowy i place mu 300zł na miesiac i mam problem z glowy. A w mojej firmie to zostaje mi 10tys na miesiac na czysto.A jezdze tylko PL=>F=>D=>PL , PL=>F=>PL lub PL=>F=>D=>F=>D=>PL

PoZdRo

Post Wysłano: 09 mar 2008, 14:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Rozmawialem kiedys z kierowca ktory jezdzil w omedze 8 lat i chwalil sobe.W miesiacu wychodzil na czysto 5-6 tys. Ksiegowa mieli z Omegi i mowil ze wcale nie odczuwal tego ze jezdzi na wlasnej dzialalnosci.Odszedl bo teraz chce pomieszkac w domu i jezdzi "wokol komina'. Ale ogolnie polecal Omege.pozdrawiam :)

Post Wysłano: 19 mar 2008, 18:39

Użytkownik

Użytkownik

Omega buduje centrum logistyczne w Mokrzcu. Fundamenty juz sa, prace trwają.

Post Wysłano: 13 kwie 2008, 15:33

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2967384

Obrazek

Zdjęcie zrobiłem kilka dni temu.

Post Wysłano: 20 kwie 2008, 19:52

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Omega Pilzno jest bardzo dobrą firmą chciałbym w niej pracować mój kuzyn pracuje i dostaje 8 tysięcy jeździ w rejon Hiszpanii i Portugalii.
Naprawdę mu to sie opłaca jeździ już 3 latka i dalej mówił że będzie jeździł.Pozdrawiam wszystkich ja mam jeszcze 8 lat do C+E.
Ale doczekać sie nie mogę.
Ja mam tylko kolego do Ciebie pytanie:
czy te pieniądze to są już na czysto, czy też to, co mu Omega płaci. Bo jeśli to, co Omega płaci to zapomniałeś wspomnieć o 3 malutkich aczkolwiek bardzo istotnych szczegółach:
Odlicz od tych 8 tyś PLN:
1. Podatek dochodowy
2. Składki na ubezpieczenia społeczne (popularny ZUS)
3. Podatek VAT
Jak podliczysz to na czysto zostanie mu nie więcej jak... 5,5 tyś. PLN
No i jeszcze na koniec... ciekawe czy sam się rozlicza, czy też ma do tego księgową. Bo jeśli ma księgową, to trzeba jeszcze jej zapłacić...

Tak jeszcze mi się przypomniało... Skoro tak sobie chwali Twój kuzyn Omegę, napisz mi proszę, dlaczego jednorazowo w styczniu 2008 jak dobrze pamiętam wypowiedzenie złożyło 50 kierowców? Gdyby było tak pięknie to mieliby nadmiar kierowców. Ale niestety. Łatwo się mówi, kiedy się stoi z boku. Jak już samemu się zacznie to... całkiem inna bajka.
Kto chce jeździć to jeździ i nie plącze. To na ile sie wyjeżdża to kwestia dogadania sie ze swoim spedytorem. Są kierowcy którzy Anglie i z powrotem robią w tygodniu i w weekendy są w domu. A są magicy co robią trasy do Anglii i z powrotem w dwa tygodnie i narzekają ze im mało płacą.
Co do odchodzenia kierowców to zawsze komuś coś nie pasuje ;) A jeśli jest tak źle to dlaczego na prawie 700 aut na bazie niewiele stoi....

Post Wysłano: 30 kwie 2008, 14:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Peugeot Boxer

Zdjęcie zrobione w Niedzielę. ;)
Obrazek
Podwykonawca?

Post Wysłano: 30 kwie 2008, 15:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Normalna OMEGA. Kupili tego chyba 5 sztuk (choć nie jestem pewien) niecały rok temu, i auta robią niby za flagówki.

Post Wysłano: 30 kwie 2008, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Normalna OMEGA. Kupili tego chyba 5 sztuk (choć nie jestem pewien) niecały rok temu, i auta robią niby za flagówki.
Jeśli idę dobrym tropem są to te 520-tki które kupiła Omega?

Post Wysłano: 01 maja 2008, 13:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Raczej tak (na 99%)

Post Wysłano: 03 maja 2008, 14:48

Użytkownik

Użytkownik

To jedna z dwóch 520stek Omegi a naczepa chłodnia Lamberet w barwach austriackiej firmy ZALTECH. Wożą dla nich przyprawy.

Post Wysłano: 01 sie 2008, 14:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

Cytuj:
Omega dla kierowców i najmłodszych

Omega Pilzno z okazji święta patrona kierowców - św. Krzysztofa, zorganizowała piknik dla kierowców, nie tylko swoich pracowników, ale również wszystkich zainteresowanych motoryzacją. Na obiektach sportowych Rzemieślnika każdy z prawem jazdy kat. C+E mógł poczuć się kierowcą tira i skorzystać z jazdy testowej. Ci bez prawa jazdy mieli okazję do przejażdżek tirem. Na uczestników czekały też liczne konkursy, występy artystyczne, loterie fantowe, prezentacje samochodów i naczep. Firma Omega włączyła się również do akcji społecznej "Bądź widoczny na drodze". Świetnie bawiły się maluchy, ale i dla dorosłych czekał szereg konkursów z mnóstwem cennych nagród. Można było wybrać się w podróż wesołą kolejką, popróbować swych sił, ujeżdżając sztucznego byka, i błysnąć mocą w konkursie dla siłaczy.
Obrazek

Źródło: POLSKA: The Times, Gazeta Krakowska

Post Wysłano: 05 sie 2008, 21:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mam pytanie. Czy jest ktoś mi wstanie powiedzieć jaki system monitoringu GPS jest w Omedze. Pisze prace magisterska na ten temat i potrzebne mi są takie informacje. Z góry dziękuje

Post Wysłano: 12 sie 2008, 10:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Znajomy zjechał z Anglii i chciał się przyjąć do Omegi lecz zrezygnował ponieważ wśród kierowców tejże firmy chodzi plotka, że Omega ma ogłosić jutro upadłość. Wiadomo może coś Wam o tym?

Post Wysłano: 12 sie 2008, 13:17

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Iveco

Przyjacielu z tym upadkiem to juz od poczatku wakacji sie mówi i mówi, Cyryl dosc dobrze wie jak tam wyglada sytuacja, trzeba czekac az sytuacja sie jakos rozwinie albo i nie

prawo jazdy na hulajnogi 1 kolowe: w planach :wink:

Post Wysłano: 14 sie 2008, 11:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wczoraj przed wieczorkiem przelatywalem przez Pilzno aut OMEGI jak zwykle masa lecz zdziwił mnie troche fakt że na placu z samochodami do sprzedania stało masa autek.
P.S.W poniedziałek widziałem pare sztuk

Post Wysłano: 21 sie 2008, 15:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12409274
Samochód: Audi 80 2.0E

Kolego, a gdzie ten plac się znajduję, bo nigdy nie zwracałem uwagi, on jest może przy DK4 po prawej stronie jak się wyjedzie z Pilzna w strone Tarnowa jeszcze przed Taurusem :?: Tam zawsze stoi trochę ciągników, ale nie opisane Omega Pilzno.... :roll:

Post Wysłano: 21 sie 2008, 18:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wiesz co lecąc na Tarnów to chyba za Taurusem.Jest po prawej stronie na środku stoi bilboard Omegi.Ale dzis tędy pomykałem i wszystkie są opisane tylko jedna Magnumka w tandemie jest w innych barwach.;/

Strona 13 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 111 12 13 14 1556 Następna