Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 mar 2008, 16:15

Użytkownik

Użytkownik

tez spedzilem w MK troche czasu:) niesamowite miasto - wymierzone od linijki;)
ktos mi kiedys mowil, ze jest to najbardziej zielone miasto na wyspach. gora sniegowa pod dachem tez robi wrazenie;)

Post Wysłano: 28 mar 2008, 16:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4815936

dokladnie masa zieleni wszedzie, kiedys z kumplem bylem w MK a on mnie sie pyta daleko jeszcze? ja mo mowie, ze my jestesmy juz miescie prawie centrum:) a to co ty w lesie mieszkasz?? :)
Stok narciarski to mi ktos mowil ze najwiekszy w europie ale tego nie wiem, do tego jest slawny tor kartigowy Daytona, wyciagarka na jeziorze do surfingu, wyscigi lodzi motorowych sie czesto odbywaja, na ryby jest gdzie isc bo jest tez masa jezior w calym miescie...
ja mieszkalem na Eaglestone a ty? podoba mi sie ten uklad ulic bo jezeli ktos nie zna kompletnie miasta to mu moge wytlumaczyc jak z dowolnego miejsca w miescie dojechac na dana dzielnice bez mapy:)

Post Wysłano: 28 mar 2008, 18:46

Użytkownik

Użytkownik

ja mieszkalem w centrum i chwile na oldbrooku.
na tor kartingowy nie trafilem tam, ale nad willen lake duzo czasu spedzilem.
w takie cieple dni jak dzis gdy mam perspektywe wyjazdu z dwumiesieczna cora na spacer do pobliskiego malego, zacienionego parku czesto mysle o tych ogromnych, otwartych przestrzeniach w MK.

Post Wysłano: 29 mar 2008, 16:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja jak chodzilem do centrum to przez oldbrook zawsze... na torze kartingowym pamietam, ze kiedys Hamilton przylecial na jakas pokazowke... spoko tak czasem powspominac, moze w tym roku uda mi sie wpasc chociaz na chwile i starych znajomych odwiedzic...

Post Wysłano: 01 kwie 2008, 19:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Volvo FM12

kay7, a można wiedzieć czym się teraz zajmujesz ?
Czy nie słyszałeś o jakiejść pracy kierowcy w Twojej okolicy, posiadam prawo jazdy kat. B oraz C, być może zdąże jeszcze zrobić C+E oraz A przed wyjazdem, mam 20 lat.
Aktualnie od 6 miesięcy jeżdze w Polsce samochodem dostawczym, praca nie najgorsza pracuje 6-8 godz. dziennie, jednak płaca nie jest wystarczająca w stosunku do moich potrzeb. Warto jechać na ślepo szukać pracy czy lepiej coś nagrać w Polsce ?
Moja znajomość j. angielskiego jest dobra, mature z tego języka zdałem na 90% na poziomie podst.

Post Wysłano: 02 kwie 2008, 22:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

EssentialMan obecnie pisze prace dyplomowa i dorywczo jezdze sobie po zaopatrzenie ciezarowym Iveco Daily (wlasnie wrocilem z dwudniowej traski, bylem na wsi w warszawie...) zamierzam wrocic za granice ale nie koniecznie do Anglii bo nie ukrywam, ze kurs funta ma mnie martwi... i nie bardzo widze sens wyjazdu obecnie do Anglii tylko po to zeby zarobic i zaraz wracac... Natomiast mysle o Norwegii/Szwecji albo Danii to tak na marginesie.
Cytuj:
Czy nie słyszałeś o jakiejść pracy kierowcy w Twojej okolicy
Owszem slyszalem i jest tego sporo nawet jak dla swiezakow mieszkam w Bialej Podlaskiej i jest tu sporo firm transportowych jak na takie male miasto... ale jakos mnie malo to interesuje bo w wakacje planuje znow gdzies za granice wyskoczyc
Cytuj:
Warto jechać na ślepo szukać pracy czy lepiej coś nagrać w Polsce ?
hmm z odpowiednia iloscia gotowki, z dobrym przygotowaniem z Polski i dobrymi checiami raczej tak... sam kiedys w ciemno pojechalem no i jakos to poszlo choc bywalo ciezko... Na pewno lepiej jest nagrac cos w Polsce i jechac na gotowe tylko prawda jest, ze ciezko jest cos konkretnego z Polski znalezc...
Cytuj:
Moja znajomość j. angielskiego jest dobra, mature z tego języka zdałem na 90% na poziomie podst.
Nie bardzo mi to mowi na jakim poziomie jest Twoj angielski bo zdawalem stara mature ale mysle, ze powinno byc ok. ze sie doagadasz chociaz zobaczysz na poczatku, ze sporo nie bedziesz rozumial co typowy anglik (londynczyk np) lub tymbardziej szkot do Ciebie mowi bo to jest troche inaczej jak w szkole ucza... ale z czasem przyjdzie samo...

ja dopiero robie C+E (jutro ciagam przyczepke :) ) wiec nie mam jeszcze doswiadczenia co do wykonywania tego zawodu wiec tu sie za bardzo nie bede wypowiadal, radze popytac forumowiczow co mieszkaja w Anglii.
Ja smigalem tylko osobowkami, vanami i motorami w anglii to jesli chodzi o taki rodzaj pracy to moge podpowiedziec troche
pozdrawiam

Post Wysłano: 08 kwie 2008, 19:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4109136
Samochód: MAN 18.220

Cytuj:
posiadam prawo jazdy kat. B oraz C, być może zdąże jeszcze zrobić C+E oraz A przed wyjazdem, mam 20 lat.
Kolego 20 lat to troche za malo zeby znalezc prace w UK jako zawodowy kierowca na ciezarowe lub zestawy. Natomiast vanem mozesz jezdzic ale za to marnie placą.

Post Wysłano: 08 kwie 2008, 22:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

no i 7.5T od 18, to juz pisałem troszke wyzej.