[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Jest sens ?? Zarabianie dostawczakiem na życie - Strona 2 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

życzę powodzenia, ale ja bym najpierw sprawdził jak to firma i skontaktował się z ludźmi, którzy tam jeżdżą.

Cytuj:
Tu masz kolego ogłoszenie... dowiadywałem się ile płaca to pisali ze miedzy 1,2 zł do 1,7 netto 1500-2500km tygodniowo....

ogłoszenie:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Praca-kiero ... Z249509915

spedycja z Krakowa
To ogłoszenie pojawia się regularnie od jakiegoś czasu co kilka dni.

Post Wysłano: 30 gru 2010, 13:40

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Rudy 102

Dzwoniłem tylko z Ciekawości... dałem po prostu namiar... niech Zeusa sobie zrobi kalkulacje... Maja mi przesłać wzór umowy...

Post Wysłano: 30 gru 2010, 13:45

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Dzwoniłem tylko z Ciekawości... dałem po prostu namiar... niech Zeusa sobie zrobi kalkulacje... Maja mi przesłać wzór umowy...
To jeszcze jakbyś pojeździł dla nich z 2 miesiące i powiedział czy są wypłacalni. Tak z ciekawości oczywiście :] .

Post Wysłano: 30 gru 2010, 13:54

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
To jeszcze jakbyś pojeździł dla nich z 2 miesiące i powiedział czy są wypłacalni. Tak z ciekawości oczywiście :] .

Jak uda mi się trafić w Totka 6 to może się skusze :D Od Razu nie można twierdzić ze firma jest nie wypłacalna...

Post Wysłano: 30 gru 2010, 14:31

Użytkownik

Użytkownik

Bo takie firmy śmierdzą z kilometra i nie obraź się, ale szukają takich jak Ty. Lepiej zrób to, co Ci Cyryl radzi a unikniesz "wtopy". Jeśli to, co pisze Wolfzan się zgadza to powinno Ci dać to jeszcze bardziej do myślenia. Przy takich stawkach nie musieliby nigdzie się ogłaszać no chyba, że ta kilometrów nie jest na dostawczaka tylko na solówkę.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Bo takie firmy śmierdzą z kilometra i nie obraź się, ale szukają takich jak Ty. Lepiej zrób to, co Ci Cyryl radzi a unikniesz "wtopy". Jeśli to, co pisze Wolfzan się zgadza to powinno Ci dać to jeszcze bardziej do myślenia. Przy takich stawkach nie musieliby nigdzie się ogłaszać no chyba, że ta kilometrów nie jest na dostawczaka tylko na solówkę.
Ale ja się nie kłócę... druzo racji jest w tym... Wiem tyle ze otwierają nowy oddział we Wrocławiu i szukają... Czekam na przykładową umowe wiec jak sobie poczytam więcej będe wiedział..

To ze się ogłaszaj od razu nie znaczy ze źle Możę tam być... Każdy sam podejmuje decyzje na podstawie różnych czynników...

Bardzo dobrze ze zwracacie na to uwagę wiec ktoś będzie ostrozniejszy...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

umowa ma dobre i złe strony.

zapewnia oczywiście stałą pracę, ale narzuci ceny.

czy wiesz jaka będzie cena paliwa za dwa, trzy tygodnie?
chyba nie, a podpiszesz umowę na pół roku lub rok.

dam przykład: jeszcze kilka miesięcy temu ON był po 3,80zł, dzisiaj trzeba wydać 4,70zł.
teraz dowiedz się czy z tego powodu stawki w transporcie się zmieniły, jeżeli tak to w jakim stopniu?

dzisiaj podpiszesz umowę z cenami sprzed 2-3 miesięcy, które już trzeszczą (raczej trzeszczą przewoźnicy) i są nieopłacalne. będziesz musiał wozić za kilka miesięcy za pół roku, gdy paliwo będzie po ponad 5-zł, bo umowa będzie Cię obowiązywać.

proszę pamiętać, że w każdej umowie transportowej (dla dobra przewoźnika) musi być punkt mówiący o ponownym negocjowaniu stawek w razie znacznego wzrostu cen. pozwala on na ponowne negocjacje stawek, a w razie czego wycofania się z umowy bez konsekwencji.

Post Wysłano: 31 gru 2010, 16:27

Użytkownik

Użytkownik

Świeta racja... Po prostu chce sobie przeczytać umowę.. Nie mam zamiaru podpisywać jej...

Post Wysłano: 31 gru 2010, 16:51

Podziel się, jeśli będzie mógł, co tam w tej umowie ciekawego jest, bo sam jestem bardzo ciekaw.

Post Wysłano: 31 gru 2010, 19:31

Użytkownik

Użytkownik

Podzielę:)