Cytuj:
.Zastanawiam się tylko jak mój przyszły szef chce obejść Kwalifikacje wstępna, którą muszę odbyć.Czy może dla kierowców na stałych liniach jest jakieś obejście tego przepisu??
Kolego rastos2 twój szef czy Ty sam nie ominiesz tego kursu Kwalifikacji Wstępnej. Obojętnie gdzie byś nie pracował czy u busiarza na linii 30 km czy w PKS po prostu otrzymałeś prawo jazdy kat. D po pewnej przeklętej dacie i musisz odbyć ten kurs.
Nie wiem co Ci poradzić bo nawet jeśli pokryje ci szefo kurs kat. D co w sumie mając kat. C nie jest to aż tak wielki wydatek pozostaje pytanie o Kwalifikację, którą ciężko zrobić na chwilę obecną w efekcie czego nie będziesz mógł i tak pracować.
Może wstrzymaj się do wejścia KW na ciężarówki wówczas ma być kurs w wymiarze 140 h co będzie o wiele tańsze i ogólnie wszystkie sprawy odnośnie tego kursu będą ułożone dotyczące egzaminów itd.
Nie ma co się oszukiwać kwalifikacja wstępna – dla wchodzących do zawodu kierowcy– (według dzisiejszego przelicznika). Jest to kwota abstrakcyjna dla młodego
człowieka, wchodzącego do życia
zawodowego.
Sam planuje robić ją w 2011 tak żeby zdążyć przed Euro 2012 lub aż w 2013 i jeśli nie będzie cięć co do samego kursu w sprawie liczby godzin tak jak wspominałem wyżej czy zamiany godziny zegarowej na lekcyjną to nie wiem czy będę wstanie zebrać takiej sumy.