Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 sie 2012, 9:47

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Cytuj:
heheh jeszcze nie widzialem swiec zarowych w truckach :D :D
A ja tam widziałem...bo to w jednym...
A w jakim aucie??

Post Wysłano: 28 sie 2012, 10:56

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7468705
Samochód: SETRA

Cytuj:
Cytuj:
A w ciezarowkach masz plomieniowki:)
bez komentarza...
Tylko wyjaśnij mi zasadę działania świecy płomieniowej(tak zwanej płomieniówki) i świecy żarowej...może czegoś się od Ciebie nauczę...zawsze się przyda...zima idzie :D

Co do tej kontrolki w macku to jest od elektroniki silnika...najczęściej świeci albo miga gdy edc nie widzi jakiegoś czujnika, lub są nieprawidłowości w pracy pompy wtryskowej...bo jest ona sterowana elektrycznie...
wielkie dzieki

Post Wysłano: 28 sie 2012, 11:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8174728
Samochód: B8

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
heheh jeszcze nie widzialem swiec zarowych w truckach :D :D
A ja tam widziałem...bo to w jednym...
A w jakim aucie??
Na przykład w renault premium, magnum są świece żarowe bodajże 4 pomiędzy intercollerem a kolektorem ssącym zasilane prądem przez cewkę przekaźnikowa...świeca płomieniowa potrzebuje paliwa(ropy) i prądu aby wytworzyć płomień...płomieniówka jest np. w manie f2000...to że jest świeca żarowa to nie znaczy od razu, że musi być w głowicy...jak to jest w osobówkach i dostawczakach.

https://www.facebook.com/groups/235395747040110/

Post Wysłano: 28 sie 2012, 11:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Cytuj:
Po szukalem troche na necie no i ogolnie wszyscy pisza
Zamias testera diagnostycznego, diagnostyka internetem :mrgreen:
Cytuj:
Tylko wyjaśnij mi zasadę działania świecy płomieniowej(tak zwanej płomieniówki) i świecy żarowej...może czegoś się od Ciebie nauczę...zawsze się przyda...zima idzie :D
Poszuka w necie. :lol:
Cytuj:
[
Na przykład w renault premium, magnum są świece żarowe bodajże 4 pomiędzy intercollerem a kolektorem ssącym zasilane prądem przez cewkę przekaźnikowa...świeca płomieniowa potrzebuje paliwa(ropy) i prądu aby wytworzyć płomień...płomieniówka jest np. w manie f2000...to że jest świeca żarowa to nie znaczy od razu, że musi być w głowicy.../quote] W macu jest jak dobrze pamiętam na łączniku kolektora ssącego z intercoolerem dwie sztuki. W premiumce na zwykłej pompie przy filtrze paliwa jak jest ten śmieszny podgrzewacz działa chyba na tej samej zasadzie ?

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 28 sie 2012, 14:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9151637
Samochód: MOBILNE SERWISY

Cytuj:
Cytuj:
Nie mialem stycznosci z reno wcale a wiem ze to samochod tragedia
To skąd możesz wiedzieć jak nie miałeś styczności? :shock: Siejesz farmazony, dla mnie magnum AE, Integral, premium przed liftem sa bardzo trwałymi i udanymi modelami, Teraz seria dxi które chodzą bardzo dobrze....
Cytuj:
Ichyba tez za malo widziales :) jeszcze jak kolega lukasz ktoremu tez sie zdarzyla jedna rzeczi jakos nikt mu nie cisnal :) a co w jego przyapdku jesli robi tyle skrzyn to az blad tragiczny.
Dla mnie wszyscy mogą mnie mieć za laika:mrgreen: Ale nawet w zeszłym tygodniu właśnie przez forum znalazła mnie mostva mszczonów moloch transportowy, wybrał mnie pan Dariusz człowiek zarządzający flotą w tej firmie z pośród iluś tam warsztatów, ale zależało im na czasie, wszystko zgodnie z ich oczekiwaniami. Dzisiaj rano robiłem głupią linke zmiany biegów w magnumce, spojrzał na moje wypociny na forum i jednak zadzwonił, nie mieszkam na odludziu są inne warsztaty. Pal licho te 50zł (byłem uczciwy dla forum rabat) najeździłem się nadzwoniłem za tą linką, więc zarobek żaden ale bezcenna satysfakcja, bo siedzisz klepiesz w klawiature i ktoś to docenia :mrgreen: Dla mnie to sposób na zabicie czasu, był by zakaz reklamowania się na forum usuną był reklame, ale dlaczego mam komuś nie pomóc, mnie też ktoś nauczył :wink:
Cytuj:
ale przemilczmy to bo patrze ze na tym forum to jest duzo tych co najwiecej gadaja i wyzej sra... niz dup.. maja:)
Popatrz na siebie masz sie za mechanika, starasz sie pomagać ludziom. A dla mnie lub porównując cię do tigera918,tszpaka,marka z katowic, czy nowego kolegi od skrzyń biegów i wielu innych, mających inne funkcje w tej całej mechanice pojazdowej. Widziałeś żeby kolega tiger918 udzielał sie w jakimś temacie o manie
Załapałeś trochę Mana chyba f2000, jakiegoś dafa ale masz siebie za fachowca trochę wiesz ale tak naprawdę nic, a twoja wiedza nie jest na poziomie wyższym niż mojego jednego z świeższych mechaników, to tylko moje zdanie ktoś może sądzić innaczej. Ja też idealny nie jestem, wszystkiego nie umiem, i specjalnie nie staram sie wciskać swoje teorie, możesz wierzyć mi lub nie, mercedesa opanowałem do perfekcji. Nie mówię że zawsze byłem super fachowiec, ale wystarczy popatrzeć w moje posty. Jak coś wiem staram sie zawsze pomóc, a jak nie moja dziedzina, pneumatyki złapałem trochę, elektryki-troniki nie tykam bo sie na tym NIE ZNAM, w takich tematach raczej obserwuje podpatruje, czasem dopytam może mi się kiedyś przyda. A ty swoją nie wiedzą wprowadzasz człowieka oczekującego pomocy w błąd, który może się skończyć dla niego niepotrzebnymi kosztami.
Nikt nie ma nic przeciwko twoim postom, i nikt cię nie ciśnie, pomagaj ale rób to z głową :] Pozdrawiam Łukasz...

Łukasz i Tiger918 macie jeszcze siłę walczyć z tymi postami :) diagnostyka internetowa jest najlepsza. Łukasz sory że nie odbierałem ale miałem ostatnie kilka dni Maranello Włochy i nieszczęsny Lwów (nie wolno mieć pomarańczowych kogutów na dachu i trzeba oclić narzędzia :D) jak coś to zdzwonimy się jutro bo mam pomorze

NAPRAWY INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH KOMPUTEROWA DIAGNOSTYKA
REGENERACJA ZAWORÓW APM (EL1100) ECAM APS

Post Wysłano: 28 sie 2012, 15:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

ja tam z nikim nie walczę, zwróciłem uwagę przy okazji, przecież teoretycznie to nie ja utopie kasę:wink:

byłem na fiacie w tychach, s'klaska mi na trasie łapała temperaturę pomocy potrzebowałem, musiałem zdewastować termostat :mrgreen: .A do ciebie było blisko.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 28 sie 2012, 18:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Man scania daf volvo iveco mercedes

Skonczcie panowie bo naprawde zal mi was sluchac z tymi waszymi gadkami nie oceniaj kogos jesli go nie znasz a co do swojej wypowiedzi poprawilem sie od razu:) i przeprosilem za to wiec wydaje mi sie ze nie potrzebnie taki bzdety piszecieforum jest po to zeby na nim rozwiazywac problemy a nie sie klocic i wywyzszac. Jak dla mnie to ten pan ktory prowadzi forum powinien banowac takich osobnikow i ich wypowiedzi. I prosze nie zachowujcie sie jak buraki :D tylko jak normalni ludzie kazdy sie moze pomylic nawet lukaszu Ty i jakos nie wypominalem ci tego. Wiec miej troche godnosci i zachowuj sie i cala reszta ktora tak tu takze cwaniakuje swoimi wiadomosciami.bo szczerze leje na to takze sie ucze nadal i wasze teksty nie robia na mnie wrazenia:) zakonczylem chyba ten temat:)