Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 wrz 2009, 10:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wszystko ładnie pięknie wypisujesz kolego, masz kilka pomysłów, tylko, że trzeba spojrzeć na to z innej strony. Ile jest tu osób które się obracają w twoich klimatach (czyli wywrotki ), ile się z nich będzie tam udzielać i wtedy możesz dopiero zacząć myśleć o tworzeniu takiego działu. Co jak co ale dział Wywrotki byłby na pewno ( przynajmniej dla mnie ) ciekawszym niż modelarstwo ( do którego nawet nie zaglądam ).
Może jakąś ankietę zrób albo coś :)
Także powodzenia w dążeniu do utworzenia tego działu.
Pozdrawiam

Post Wysłano: 29 wrz 2009, 23:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

Cytuj:
Cytuj:
Kolego spodziewasz się poważnych zmian na forum gdzie w wyniku
modernizacji został usunięty dział o autobusach a został o modelarstwie
gdzie większość, a przynajmniej sporo ludzi to dzieci z podstawówki,
gimnazjum, czy ewentualnie liceum :lol: .Zapomnij !
Jak pisał Jacek, to jest forum o ciężarówkach, a nie o autobusach. O tych ostatnich można poczytać na http://www.infobus.com , jest tam także forum.

Przeszkadza Ci w czymś dział modelarstwo?
Panowie naprawdę napisałem to tak dla żartu że chcę mieć taki dział jak zauważyłem że kolega chciał mieć dział o wywrotkach. Potem ktoś by chciał mieć dział o cysternach, ktoś o Mleczarniach.
Wiem że forum jest o ciężarówkach rejestrując się tu byłem tego świadomy a jeśli coś tam od czasu do czasu pojawi się o autokarach to mi zupełnie wystarcza.
P.S jestem na tym forum które podałeś.

Post Wysłano: 30 wrz 2009, 0:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Hmmm
Cytuj:
jeżeli traktujesz to na poważnie, to napisz jak wyobrażasz sobie taki dział, co miałby dać innym, jaki możesz dać wkład własnej pracy.
A może administracja tworzyła by takie podfora użytkownikom?
Np dział "Tematyczne fora użytkowników", a w nim każdy użytkownik pozytywnie rozpatrzony przez Grupę Trzymającą Władzę mógłby mieć własny tematyczny zakątek. Byłby tam panem na włościach (naturalnie nadal podlegałby pod regulamin i naczelnictwo WC :) )
Chętni mogliby dobierać się w grupy i razem tworzyć takie działy.

Forum tworzą użytkownicy, i może warto pozwolić im na trochę więcej samodzielności?
Naturalnie słomiane zapały byłyby szybko weryfikowane przez zycie i zamiatane do kosza...

Tak mi się to wizualizuje :)

PS: Zacytowałem post Krzyśka, żeby podkreślić zasadność tworzenia takich rzeczy.
Plan, wizja, przychylność władzy i może wyjść coś ciekawego.

Post Wysłano: 30 wrz 2009, 6:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Taki dział miałby na celu rozmowy kierowców wywrotek, którzy mają dużo do powiedzenia i do podzielenia się z innymi na temat robót w jakich wywrotki biorą udział, budowy wywrotek, hydrauliki siłowej, opinii na temat nowości na rynku wywrotek oraz opinii kierowców na temat wywrotek na jakich pracujemy.
Można by było jeszcze zaczepić w tym dziale temat pracy wywrotek w podwykonawstwie w różnych firmach, czyli kto ma jakie doświadczenia z dużymi korporacjami.
cel jest, tylko trafiamy na poważną trudność, bo ci którzy mają dużo do powiedzienia niestety niewiele wiedzą. będziesz miał najwięcej wypowiedzi użytkowników dla których transport pojazdami samowyładowczymi jest znany ze zdjęć, TV i z obserwacji z wiaduktu.

w jaki sposób chcesz przyciągnąć gości, którzy po 13-15h siedzą w kabinach takich aut do odwiedzenia tego działu?

aby coś zacząć napisz jak zamykać klapę pojazdu, tak aby mieszkańcy sąsiadujący z budową, kiedy w nocy przyjeżdża z 500 aut nie protestowali na hałas. oczywiście jakieś realne rozwiązanie, które byłoby do zaakceptowania przez kierowców.

Post Wysłano: 01 paź 2009, 18:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7884187
Samochód: MAN 35.414MAN 27.403,MAN TGA 26.480

Cytuj:
cel jest, tylko trafiamy na poważną trudność, bo ci którzy mają dużo do powiedzienia niestety niewiele wiedzą. będziesz miał najwięcej wypowiedzi użytkowników dla których transport pojazdami samowyładowczymi jest znany ze zdjęć, TV i z obserwacji z wiaduktu.

w jaki sposób chcesz przyciągnąć gości, którzy po 13-15h siedzą w kabinach takich aut do odwiedzenia tego działu?

aby coś zacząć napisz jak zamykać klapę pojazdu, tak aby mieszkańcy sąsiadujący z budową, kiedy w nocy przyjeżdża z 500 aut nie protestowali na hałas. oczywiście jakieś realne rozwiązanie, które byłoby do zaakceptowania przez kierowców.

Tak jak mówisz to może być trudność,ale w każdym dziale są tacy dla których transport jest znany tak jak ty mówisz, ze zdjęć, itp.
Ja głównie chciałbym przyciągnąć kierowców wywrotek, którzy już są użytkownikami forum. Może jakby był taki dział jak wywrotki to Ci kierowcy pisaliby na tym dziale, ponieważ dotyczyłby ten dział konkretnie ich.

A co do klapy to ja mogę się pochwalić, że ja mam klapę, która zamka się sama i bez hałasu :D . Realnym rozwiązaniem jest po prostu takie zamknięcie klapy przez kierowcę żeby za dużego hałasu nie było. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że wiele burt nie da się zamknąć bez hałasu.