Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 cze 2008, 12:16

Użytkownik

Użytkownik

Zawieszenie kabiny to mnie nie przeraza, bo w moim MANku to srednio raz w roku ida do wymiany wszystkie tulejki itd. Nie jezdzilem ani SCANIA ani VOLVem dlatego ciezko jest mi podjac badz co badz trudna decyzje. Mowia ze Volvo jest praktycznie bezawaryjne. O Scani tez nic zlego nie slyszalem poza tym ze podobno lubi sie odkrecic smok oleju w misce olejowej i tym samym zaciera sie motor. Prawda to czy ludzie bajki pisza? Tak jak mowie slucham opini doslownie kazdego szofera.

Post Wysłano: 08 cze 2008, 14:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
dalej jesteś do Scani 420 nastawiony? :lol: ale lepsza zapewne niż Volvo bo nie pali tyle co Volvo i nie trzeba pompo wtrysków zmieniać
Jeżeli mi się dobrze wydaje to właśnie Scanie 4 są na pompowtryskach. Chyba, że te starsze są na pompie.
Minusem Scanii jest zawieszenie kabiny,które dosyć często trzeba robić.
Musisz wybrać co do awaryjności elastyczności czy spalanie to jest porównywalnie.
ok ale paliwo tankujesz przez cały czas użytkowania i Scania jest oszczędniejsza niż Volvo.A kabiny nie robisz cały czas prawda :> U nas mamy Scanie 4 prze cztery lata to nic nie robiliśmy przy kabinie tylko raz poduszki na nowe wymienialiśmy bo schodziło powietrze i tyle :wink:
A jaki rocznik masz Volva i z jakim przebiegiem :?:

Post Wysłano: 09 cze 2008, 10:17

Użytkownik

Użytkownik

Smok się odkręcił mi się ale w 3 całe szczęście że kierowca był na tyle przytomny i w porę zareagował o przypadku żeby w 4 to nawet nie słyszałem. Ja bym wybrał jednak scanię, użytkuję obie marki, a decyduje spalanie pamiętaj 1 litr paliwa na 100km to miesięcznie 300zł a volvo zawsze pali więcej .

Post Wysłano: 01 lip 2008, 15:40

Użytkownik

Użytkownik

Jak długo chcesz tym samochodem jeździć. Oba samochody są okey ale....powiedzmy, że w spalaniu będzie różnica 2l. Przy 8000km miesięcznie będzie 160l różnicy. 160l x 4zł za litr po odl podatku. to masz 640zł, co w skali roku daje ok 6400zł, zależy ile będziesz jeździł. Według mnie to scania i volvo ok, ale scania przemawia do mnie tym spalaniem. Poza tym kabina topline jest obszerna. Co to resorowania to sie wypowiadać nie będę.... :-)