Samochód: 5.2L Magnum V8 oraz 1.8 Twin Spark
NH to piekne wozy. Sa duzo ladniejsze od Torpedo bo maja fajny, waski nos (a Scania ma nos na szerokosc calego wozu). Ciekawy jestem jaka jest wysokosc wnetrza w Globie.
_________________ Aktualności i ciekawostki ze świata samochodów użytkowych: 40ton.net
Ostatnio widziałem takie cacko .Pierwszy raz o czymś takim słyszałem i od razu mi się spodobał Bo jest inny niż wszystkie ,
niepowtarzalny i wogóle Mogli by więcej takich produkować
Kolego Levuss jestes tego pewien?
FH ma po środku tunel , a NH ma płaska podłoge
Koledzy normalny Globetrotter ma wysokość wnętrza od podłogi do dachu wynoszącą 193 a od tunelu do dachu wysokość ta zmniejsza się o 17 cm czyli ma 176cm .Natomiast Globetrotter w NH12 ma całkowicie płaską podłogę i wysokość wnętrza wynosi 193 cm i jestem tego 100% pewnien.
Własnie czy jest on dostepny w Europie czy tylko na Ameryke i Australie?
Hmm z tego co się orientuje to na Australie przeznaczone są pojazdy serii VN i FH16
Na Ameryke gama pojazdów VN,VHD i inne cuda(NH nie jest tam dostępny)
Mocno spolularyzowany NH jest w Ameryce Południowej szczególnie w kraju gdzie płynie najpotężniejsza rzeka świata no i w Europie można spotkać NH12
Według mnie wszystko to samo co w FH, tylko silnik przed kabiną Poza tym jak mówił kolega Levuss szkoda, że nie było robione w Globie XL Nie podoba mi się jena rzecz w kabinie, mianowicie drążek zmiany biegów jest 'goły'. Mogliby zrobić np. tak jak jest w FH
Właśnie mam wątpliwości czy nowy nh12 nie został już wycofany z produkcji bo na stronie volvo przeszukałem dużo krajów i nie ma go nigdzie ani w USA,Brazyli,Australi ....
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość