Strona 3558 z 3558 [ Posty: 71152 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13554 3555 3556 3557 3558
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 18 lip 2025, 20:42

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Objechałem trochę Rumunie i mam mieszane uczucia, niby klimat jest inny niż na zachodzie, fajnie się jedzie, ale nie wiem czy na dłuższą metę chciałbym tam jeździć non stop. :D No cóż, może tam jeszcze kiedyś się pojawię, póki co w poniedziałek znów ładuje moje wahadło na Espane. :]

Post Wysłano: 18 lip 2025, 21:32
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

No ale konkrety Misiu. Co Ci nie pasuje? To, że na granicy klimat lat 90tych i pogranicznicy z „boss give me 5€ to café?” :D

Ja tam jakiś dużych doświadczeń nie mam bo tylko Tomisoara i albo na starego Borsa albo na Guyle się jeździło ale do dziś nie zapomnę jak ładna węgierska blondyna próbowała mi wytłumaczyć, że spaliła mi się żarówka w pomarańczowej Helli, a brzmiała jakby się krztusiła męskim organem w gardle. :)

Ps. Mamy piątek, ale jakby ktoś był na dożynkach pod Opolem i miał ciekawe fotki, nie wstydźcie się, podzielcie się z ziomeczkami forumowymi. :wink:

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 18 lip 2025, 22:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Na ciekawe fotki, filmiki i aferki to trzeba poczekać do niedzieli albo poniedziałku rano. :mrgreen:

Ostatni raz byłem dwa lata temu i powiedziałem, że nigdy wiecej. Cóź, nie żałuje popijając zimne piwko nad jeziorem w Szwajcarii. ;)

Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Widać, że Bogol, jak go stać na takie latanie po internecie w Szwajcarii. Nie jeden płakał jak mu przyszła faktura za telefon, jak na szwajcarskim zasięgu pitolił na telefonie albo nie daj Boże internecie. :D

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Cytuj:
No ale konkrety Misiu. Co Ci nie pasuje? To, że na granicy klimat lat 90tych i pogranicznicy z „boss give me 5€ to café?” :D
Panie kierowniku tej Rumunii to już nie ma i nie będzie. Teraz to przejeżdżasz na odcięciu patrząc że łzami w oczach jak się tu kiedyś pięknie dyskutowało z celnikami że 0 w winiecie to 0 a nie litera O. Ogólnie klimat tamtych tras na Grecję się kończy bezpowrotnie. Kolejek brak, celników brak. Jeszcze chwila i BG przeleci się cała autostrada do tego za savoya będzie się płacić w euro.

Cały klimat jazdy tam to był brak prostych nudnych autostrad tylko kręte dróżki ładne widoki i przystępne ceny. I oczywiście brak problemu z parkingami.

Post Wysłano: wczoraj, 16:37

Użytkownik

Użytkownik

No właśnie, kolejek już nie ma, ruch znikomy, przynajmniej ja na taki trafiłem. :D Byłem w północnej części Bukaresztu, potem stamtąd leciałem przez Krajową do Targu Jiu, a następnie do samej Oradei rumuńską krajówką... Tam się dopiero wyjechałem. Ogólnie parkingów w ciul, nie ma o czym mówić. Ceny spoko, chociażby w sklepie, jest ok. Po drodze dopiero dowiadywałem się szczegółów, że Rumuni mają coś ala jak nasz sent, czyli to ich "uit" czy jakoś tak. Ogarnąłem wszystko, także bez przygód. Jakoś nie wiem... Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy trasami na Rumunie, a na Hiszpanie, to wolę na Hiszpanie lecieć. Niby te drogi mają swój urok, jest kręto, itp. nie pogonisz, ale z czasem chyba by mi to zbrzydło.

Post Wysłano: wczoraj, 18:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
to wolę na Hiszpanie lecieć.
Wielu z nas lubi te dalekie strzały. Ale ja na przykład boję już stawać we Francji. Niezawsze uda się dociągnąć na jakiś w miarę bezpieczny parking, a to co od dłuższego czasu się tam dzieje to już zakrawa o szaleństwo. To samo dzieje się w okolicach większych aglomeracji i popularnych stref przemysłowych w Szwecji.
Z resztą. Ja 10 lat temu pauzując w Niemczech nie brałem do głowy jak teraz. Ogólnie lipa.

Post Wysłano: wczoraj, 21:44

Użytkownik

Użytkownik

Też mam nieraz obawy, ale więcej w Hiszpanii, jakbym gdzieś miał stać na jakimś dziku. We Francji już stałem w takich dziurach i zawsze mi się udawało, nigdy na plandece nawet jednej sznyty nie miałem i tak to usypia moją czujność. Chociaż na weekendy staje tylko na płatnych parkingach.

Post Wysłano: wczoraj, 22:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

U nas często staje się w krzakach i o ile na Bałkanach nigdy nikogo nie okradli z paliwa to we Francji notorycznie jak nie zbiorniki puste nawet gdy stoisz przy autostradzie to strach odejść od auta bo kabina będzie przetrzepana. W Hiszpanii jakieś pojedyncze próby kradzieży paliwa były. Na Hiszpanię lata się fajnie tylko trzeba jakoś Niemcy przeżyć i potem mieć szczęście na francuskich parkingach. Osobiście gdybym mógł wybierać to kolejność ulubionych kierunków to Skandynawia, Bałkany, Półwysep Iberyjski. Od centralnej Europy zachowaj nas panie jak najdalej

Post Wysłano: wczoraj, 22:31

Użytkownik

Użytkownik

Przez 13 lat jak jeżdżę, tylko raz rozwalili mi korki od paliwa. Było to w 2015 roku, w Suwałkach na "Cowboyu". Wracałem z Litwy, uratowało mnie to, że startowałem przed 1 w nocy, a Ci akurat rozwalali korek jak odsunąłem firankę. Oprócz tego nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło.

Post Wysłano: wczoraj, 22:35

Użytkownik

Użytkownik

Rumunia Grecja czy Bułgaria fajna ze względu ten klimat, spokój na parkingach tylko lepsze drogi na Bułgarii by mogły być. a co do roboty na es i francji to wydaje mi się, że parę lat wstecz tak mocno tylko kradli na 7/9 a teraz to czy besancon czy ecot to samo. Zresztą na a6 okolice heillbronu znajomemu też ostatnio zniknęło 400 litrów

Post Wysłano: wczoraj, 23:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Te "moje" kacapy, robią codziennie Marsylię, Brest, Bordo, Paryż, Nancy. Tylko jednemu wycięli dziurkę w zbiorniku, w okolicy Selestad. Kto ma szczęście według przysłowia... 8)
Dziś zadzwonił do mnie Majkel z żalem, że on nie będzie ciągał Kögel-a bo to **** nie naczepa... (Skąd on wiedzial? :lol: )
Jest tu ktoś, kto ma Majkelów na stanie? Co im kupujecie teraz żeby byli zadowoleni, trzeba od razu iść w Scharmüller na alu czy Schmitz wystarczy?

Strona 3558 z 3558 [ Posty: 71152 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13554 3555 3556 3557 3558