Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 mar 2025, 23:09

Użytkownik

Użytkownik

Witam
Kupiłem jakiś czas temu mana L2000 9.153 wywrotka.
Z tyłu ma dwa różne resory jeden 5 piór drugi 4 pióra.
Po załadowaniu auto nie równo stoi, ewidentnie mocniejszy jest ten resor 5 piór.
Szukałem na internecie i wszędzie widzę tylko resory z czterem piórami.
Jak zidentyfikować i gdzie szukać takiego resora 5 piór, ponieważ zmieniam dyfer na taki z blokadą i chciałbym założyć dwa takie samo mocniejsze resory żeby samochód stał równo.
Obrazek

Post Wysłano: 27 mar 2025, 7:56

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

ten 5 piórowy to samoróbka kowala i w nim jest tylko dolne pióro oryginalne reszta to nawet nie jest parabola.

Post Wysłano: 27 mar 2025, 8:07

Użytkownik

Użytkownik

Faktycznie kolega ma rację, przyjrzałem się dokładnie temu resorowi co ma 5 piór, faktycznie jest dołożone 5 pióro i żeby się zmieściło w mocowanie usunięte sa te gumowe przekładki, zasadniczo mam jeszcze dwa takie resory 4 piórowe, to dołożę po jednym piórze i będę miał resory wzmocnione, pytanie tylko czy mogę także usunąć te gumowe przekładki bo inaczej mi się nie zmieści kolejne pióro w oryginalne mocowanie.

Post Wysłano: 28 mar 2025, 6:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

nic z tego nie będzie.
połamiesz.
oryginały to parabole (jak już pisałem) i maja inną charakterystykę pracy niż zwykłe pióro.
pogadaj ze starymi kowalami którzy zjedli zęby na resorach to ci powiedzą czym kończy się dokładanie piór zwykłych do paraboli.

Post Wysłano: 28 mar 2025, 16:23

Użytkownik

Użytkownik

Nie wiem skąd jesteś . W Mińsku Maz. jest firma z używanymi częściami do MANa , na 99% znajdziesz tam taki resor .Z dokładania tak jak pisze zzx nic nie będzie chyba że dobry kowal zrobi ci drugi taki resor jata rzeźba tylko chyba ten pomocnik paraboliczny na inny kształt .

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]