Cytuj:
I znów będzie wszystko zależeć od "interpretacji" Pana policjanta i od tego, co mają na myśli zdaniem, "ze znacznie mniejszą prędkością"? Czyli jaką? Będą cyrki, wnioski do sądów, itp. itd.
Nie. Pies/policjant to też człowiek, I np ja wielokrotnie spotkałem się z poprostu fajnymi ludźmi, którzy są w pracy, I powinni coś wypisać. Przy czym każdy z nas miewa sporo za pazurami, a policjant nie robi kumulacji za wszystko, tylko daje za najtaniej wycenione wykroczenie.
W sumie to wbrew obiegowej opinii, chyba nigdy nie spotkałem się z szukaniem dziury w całym i pretekstu do wypisania jak najwyszego mandatu.
Te historie jak to "szukoł, wymyśloł, 2 godziny wkoło chodził patrzył za co by tu przypier...", no sory jesteśmy dorośli...
Osobiście sądzę że nasz głupi, populistyczny rząd chce jak zwykle ogłosić z pompą "a my to teraz zrobimy tak" po czym po cichu wprowadzić zmianę tak, żeby w sumie nie zmieniło się nic.
W rezultacie gawiedź pomyśli że "PiS to im ukrócił, a oni i tak lewym", a koniec końców, powstanie kolejny z tysięcy martwych przepisów, których żaden policjant nawet nie pomyśli żeby egzekwować.