Tak dla jasnosci Marku jeśli bede prowadził firme w której będę posiadał około 100 zestawow specjalistycznych i jeden stojacy pod plotem BDF ktory od czasu do czasu uzyje aby znajomemu zrobic przysługę i przewioze po kosztach bo i tak kierowca jechał w tamta strone a przypadkiem sprawi to ze wywalilem cie z kontraktu z fabryki to dalej bedziemy kumple i pełen luzzzz miedzy nami??
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Nie znam stawek transportowych na niskopodwoziu, nigdy nie miałem z tym doczynienia. Wiem tyle że znajomy ma niskopodwozie, na użytek własny, wozi nim wózki widłowe. Naczepa trzy osiowa, polskiej marki. Najazdy rozkładane elektrycznie, rozciągana o dodatkowe 6 metrów, poszerzana i z wyciągarką. Dwa lata temu zapłacił za nią 250 tyś zł. Więc sama cena plus to że nie wszystko na tym przewiezie dyktuje wyższą stawkę, proste. Plus to że czasem tego sprzętu użyczy gdy potrzebuję i spalanie z tym to jakiś kosmos.
P.S. ja szukałem transportu kontenera 13,6 x 2,6 x 2,9 m kilka tygodni temu. Trasa spod Płońska za Wrocław, 435 km w jedną stronę i oferowali stawki rzędu 5,5 do 6 zł za każdy kilometr. Czy to uczciwie, czy też nie to nie mi oceniać bo tak jak mówię nie siedzę w takim transporcie.
Samochód: F90 19.362
Ja średnio kojarzę firmy z Wielkopolski, ale nic mi nie pasuje do 90 ciągników, bdf na obrotnicy i zasięgu od dalekiej skandynawii, przez Ibize do włoskich wysp
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Ja średnio kojarzę firmy z Wielkopolski, ale nic mi nie pasuje do 90 ciągników, bdf na obrotnicy i zasięgu od dalekiej skandynawii, przez Ibize do włoskich wysp
Wiesz, własna robota. W końcu zaczynali od spedycji
Ok dziękuje za odpowiedz, jeśli można wiedzieć jakiej wielkości jest twoja firma przy takim podejściu?
304 pojazdy, samolot, durszlak i koparka. Byłoby więcej, ale sam wiesz jak to jest z tym psuciem stawek. Co chwilę jakiś jasiek się wcina, że pojedzie za darmo i robotę podbiera.
Ok dziękuje za odpowiedz, jeśli można wiedzieć jakiej wielkości jest twoja firma przy takim podejściu?
304 pojazdy, samolot, durszlak i koparka. Byłoby więcej, ale sam wiesz jak to jest z tym psuciem stawek. Co chwilę jakiś jasiek się wcina, że pojedzie za darmo i robotę podbiera.
Luka o barkach rzecznych i helikopterze zapomniałeś
GG: 1
Samochód: BMW E70 4.8i
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Luka o barkach rzecznych i helikopterze zapomniałeś
I kondonach na trasę na wschód dla każdego szofera do naprawy stralisa
Użytkownicy przeglądający to forum: Luka, Semrush [Bot] i 1 gość