Cytuj:
Czyli wychodzi że Georg nie jest lepszy mechanicznie, jest poprostu droższy, i dlatego Schwarzmuller to lepsza naczepa niż np taki Schmitz. Aha, no podziwiam taki tok rozumowania.
Co do tych innych komponentów, to mam na mailu specyfikację Schwarzmuller i np takiego Schmitza (jak i kilku innych producentów), I to jest to samo, osie Saf, pneumatyka Knorr Wabco, elektryka Aprock. Mam nawet rodzaj aluminium użytego do produkcji zabudowy...
Wskaż mi więc, jakie to te inne komponenty w Schwarzu są droższe/ lepsze, bo jakoś suche dane ze specyfikacji mówią co innego.
Żeby było jasne, Schwarzmuller to pewnie fajne naczepy. Jesteś o tym przekonany, I pewnie tak jest. Śmieszy mnie tylko twoja pewność że są najlepsze, a zarazem brak argumentów żeby podeprzeć tą teorię, bo te powtarzane frazesy to nie są argumenty

.
No, to teraz możesz zacząć wykręcać kota ogonem...
Dlaczego wykręcać kota ogonem ?
To Ty twierdzisz, że jakością siłownik się nie różni, ja mówiłem co prawda w pierwszym poście o cenie, ale na Twój argument, że dla Ciebie Hyva jest równie dobra już Ci podałem w czym ja widzę różnice - mogę w zimę, deszcz itd zostawić podniesioną z zasłonięta plandeką - siłownik mi nie zardzewieje.
Następnie farba - po 10 latach oszczędzam kupę pieniędzy nie muszę piaskować i malować całej naczepy - nadal ładna ( wiem, nie którym to lotto - mi nie ), a po za efektem wizualnym widziałem parę schmitek z dziurami w ramie pod purchlami na dole podłużnicy przy łączeniu z dolnym płaskownikiem ramy.
Brak uszkodzeń spawów ramy (z belkami itd ),pęknięć muldy (popularne zarywanie się boków przy podłodze czy wyrwane mocowania siłownika na przedniej burcie).
Nie napisałem nigdzie, że Schwarzmuller jest najlepszy, jedynie, ze jest lepszy od Schmitza i już.
Weź nawet popatrz na to ile jeździ/jest w sprzedaży używanych dziadkowych starych Schmitzów - nie ma do kupienia naczep z początku/połowy lat 90tych - mimo, ze było tego multum jak Passatów - a takiego Schwarza z lat 90 znajdziesz i nadal będzie ładny.
Stas jest jeszcze droższy od Schwarzmullera i też to ludzie kupują - po co jak TKI jeździ na Schmitzu i jest ok ?
Mam obecnie 2 Schmitze - no są i ok, ale nie żebym się zachwycał nad tym - są lepsi i już.