Cytuj:
Jeżeli w ciągu dnia zrobisz 50km to nawet stawka 8 pln nie robi wrażenia
Nie no bez jaj, za takie jazdy to są ryczałty lub na godziny, ja mówię jak jest tam 200-300 km, za dalsze to niewiem.
Nieraz miałem 100 kilosów na pusto dojazdu, ładowałem jakieś coś wiozlem 25km, ściągałem i na bazę z 85... Każdy jeden kilos 8netto. Dodam że naczepa do tego wykorzystana była mniej więcej tyle warta co ten fracht. To jakiś ewenement by sprzęt mógł się spłacić w jeden dzień...

Były sytuacje że zajeżdżałem do klienta a on słysząc ile ma zapłacić spadał z nóg, ponieważ miał jakiś swój transport innego typu więc kumał bazę co ile może kosztować, akurat zajmował się transportem bydła i swoją nową naczepą specjalistyczną jeździł za 5-6 zetów a tu taka niespodzianka nagle...
Siedząc w temacie ponad 20 lat aż dziwie się że ludzie sami dzwonią i zamawiają transporty za taką cenę... Wychodzi na to że lepiej kupić jakąś starą naczepę, zwalić plandekę i raz na czas coś przewieźć, a nie dymać 10 tysiaków kilosów miesięcznie za stawkę z giełdy zarabiając to samo...
Ktoś powie że to co innego bo transport specjalistyczny, a ja jadę raz niskopodwoziem wartym półtorej plandeki, a raz zwykłą naczepa sprzed trzech dekad z rozebranym stelażem