Cytuj:
Andrzeju, nie denerwuj się.
Podsumowując temat opon na Luksemburg, z doświadczenia jak kupujesz tira na 44 tony to masz takie same opony jak na 40 ton
Jest siodło inne, hamulce (i pewnie inne różnice w budowie) ale opony te same.
Zostawię Cię z tą tezą. Owszem można pojeździć nawet na chince pod 44T nikt tego nie neguje. Podobnie jak pod wanną możesz pojeździć na chince. Kwestia warunków. Ale zdajesz sobie sprawę jak przymarznie Ci na podniesionej wannie ładunek na górze? Chyba że nie jesteś świadomy co się wtedy dzieje z oponą na ostatniej osi. Podobnie z drzewem na dłużnicy 4 metry zwisu plus 3m drzewa, felgi ori HL3 potrafią pękać a co się dzieje z oponą? Ale da się słabsze założyć? Pewnie że się da i nikt o tym nie napisał że lepiej inne, nikt nie napisał że nie wolno, w końcu nawet na nalewajkach najtańszych też możesz. Czy na cysternie jak na siodle środek ciężkości masz na wysokości 3m lepiej mieć pod siodłem opony na 4 czy na 5 opasaniach? Choć nikt nigdzie nie napisał że te z 4ma opasaniami się nie nadają?
I tak będziecie długo ten temat racji męczyć aż do bólu?
W między czasie wpadnie kierownik który pół roku wcześniej mówił o złotych oponach od Bridża a teraz złote stały się SP246 które od kilku miesięcy nie istnieją w produkcji?
Jak tak podsumowałem jego wpisy w których nigdy nikomu nic nie pomógł tylko czekał na mądrzejszych i wtedy hejtując zajmował stanowisko to chłop założył zespół z 2ma czy 3ma klakierami i co kto opłacił to promuje.
Ale trafiłem się i obalam tezę za tezą to uruchamia się jakimiś wpisami oczerniającymi. Chłopina nawet nie słyszał o Kmaxie T Cargo na rynek turecki bo skąd miało tym wiedzieć jak jest zakaz mówienia o tej oponie więc po co rozdrapuje? Skąd miał chłop wiedzieć że retarder ząbkuje w inną stronę w innym temacie? Wygląda na to że chcąc się uwiarygodnić przez grupę kilku innych udaje szofera i rozkręca forum próbując wymusić datki w postaci klocka. Ja mu zrobię klocka jak chce na twardo lub na miękko.
Człowiek nie ma bladego pojęcia. nigdy nikomu w niczym nie pomógł bezpośrednio. Czeka i czyta odpowiedzi. Uczy się na forum. Stosuje otwarte odpowiedzi. Zero wiedzy. To troll.