Witam, zwracam się do was o pomoc, a mianowicie w moim CF od paru miesięcy zauważyłem że gwałtownie wzrosło spalanie, tankowań nie robię dużych ponieważ autko śmiga po miejscu. Ostatnio zalałem 50L i zrobiłem 2 kursy i po przejechaniu 100km już paliła się rezerwa. Mam go od 4 lat i na początku jak go zakupiłem to tyle paliwa nie przepalał, głownie robię trasę na kronospan ( Lutcza - Mielec ) z kontenerem i to bez przyczepy no i zauwazyłem ze wiecej paliwa idzie. Jak na moje oko to około 40L na 100
Ja bym zaczął od policzenia ile to padło faktycznie żre. Dwa tankowania do pełna i wszystko będzie jasne.
Narazie to jest jak w kawale, o kolesiu co zawsze tankuje za 100zł. W sumie jucha ostatnio jest droga, to fakt że za to samo 100zł mniej się przejedzie.
Swoją drogą co to za firma, co nie zatankuje do pełna? Czy w tych czasach jeszcze takie istnieją?
Wisko rozłącza się, ale zapomniałem dodać ze od początku jak się go kupiło to wyświetla mi na żółto komunikat: UKŁAD WYDECHOWY OSTRZEŻENIE i czasem się kontrolka zaświeci, ale jak wyruszę z bazy to gaśnie
Samochód: orange i grafitowy
zapychanie tłumika na pewno, krótkie trasy również, wyświetlanie komunikatu też -jest to efekt usterki.
w moim mercedesie spalanie lekko wzrosło o 5% gdy było nieszczelne połączenie na przewodzie adblue przy zbiorniku -niby drobiazg - po wymianie uszczelki za 4 złote !!!!!!!!!! spalanie wróciło do poprzedniego poziomu.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 5 gości