Samochód: Man tgx
Witam
Mam pytanie odnośnie daf 105 2011r automat.
Podczas kopania w śniegu na blokadzie można wyłączyć trakcje?
Jak wyłączam guzikiem trakcje to mi teraz miga kontrolka od trakcji? A powinna świecić jednostajnie chyba.
Niby jak ruszam na sliskim to działa.
A po co ma kopać po bezpiecznikach, skoro pod ręką ma przycisk, który równie dobrze i skutecznie wyłącza trakcje jazdy dając stały napęd bez jego rozłączania?
Tak jak Łukasz pisał. W momencie wyłączenia kontroli trakcji, kontrolka stale mruga na desce rozdzielczej.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Nie wiem jak w dafie ale w manie wyłączenie trakcji to w praktyce tylko zmniejszenie progu działania asr.
Jak się zaczniesz pożądane kopać albo slizgać to i tak asr odcina moc.
Aby to dziadostwo wyłączyć na dobre pozostaje wyciągnąć jeden bezpiecznik.
To jak w pewnej osobówce wyłączasz trakcje, dwa razy koła zamielą i automatycznie włącza się z powrotem asr
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Ja odczułem jak nie mogłem podjechać pod górkę bo nie mogłem bardziej się rozpędzić pod śliską górkę bo odcinało moc i dopiero na nią wyjechałem jak defenitywnie pozbyłem się asr
Ja to w Dafie z automatem (a jest jaki jest) to Żeby go rozbujać zawsze manetką próbuje zmienić mu bieg , biegu nie zmieni , ale dafieło wciśnie sprzęgło na chwile i wróci do tego samego biegu .
A co do kontroli trakcji , to według mnie w dafie jest odłączana na stałe z guzika . To jest prosty samochód to i proste rozwiązania
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 7 gości