Witam, czy w podanym modelu Volvo z zamontowanym oryginalnym radiem(chodzi tutaj o radio FM) mogę się spodziewać tylko i wyłącznie prądu o napięciu 24v? Noszę się z zamiarem wsadzenia innej jednostki grającej i nie chciałbym na starcie pozamiatać bezpiecznika, sytuację już przerabiałem w Renault Premium i też większość wypowiedzi była raczej że 24v.ale jednak było 12v. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 maja 2017, 12:04 przez bartekpielnia, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki że odpisałeś, nie musiałeś być na koniec uszczypliwy ale trudno i tak jestem wdzięczny! sprawdzić można ale chciałem zabrać radio ze sobą i przełożyć w trasie ewentualnie a że wyjeżdżam jutro z samego rana to nie bardzo będę miał czas na testowanie dlatego mi tak trudno sprawdzić miernikiem Dzięki wielkie
Co do editu: to np. w Premierze były czymś zalane naklejki
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Jako ciekawostkę powiem tak np w MANie TGA masz radio na 24V a do radia fabrycznie dochodzi 24V oraz 12V te 12V jest wykorzystane do fabrycznego wzmacniacza sygnału od anteny FM i ten plus z radia idzie do podstawy anteny FM na dachu.
Bo sama antena FM wygląda jak by była żywcem wzięta z Volkswagena
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 3 gości