[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Aluminiowe felgi- polera - Strona 3 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Ta felga fabrycznie jest polerowana i zabezpieczona-tutaj widać że ktoś ją zapuścił...
Masz racje jak była nowa to pewnie była polerowana ale jak ja ją kupiłem już przechodzoną to była kompletnie zmatowiała i miała wżery (resztki pozostały przy śrubach bo za grubą warstwę trzeba by zedrzeć żeby je zniwelować)
Felgi alu trzeba myć w lecie przynajmniej raz w tygodniu a w zimie dwa.Pył z klocków,zanieczyszczenia z drogi i sól robią swoje a efekty widać na Twojej feldze.
Zimą alusy to niewypał, przy naszej soli drogowej. Zaraz będą wżery.
Ja wiem, że to fajnie wygląda i pewnie zaraz zostanę zjechany, ale oddaj felgę do piaskowania, pomaluj proszkowo. Łatwiej utrzymać, wystarczy przemyć chemią a też ładnie wygląda.
Jak robiłem u Norka to zestawy cały rok jeździły na alu i jak kierowca dbał to nie robiły się wżery.Najważniejsze to dbać i czyścić a po myciu zestawu wycierać felgi papierem lub szmatką.Jest trochę zabawy ale dla wyglądu warto
Samochód: VOLVO FH12 460
Czym polerować nowe felgi? Wychodzi mi brud z hamulców i nie mogę umyć tego płynem do naczyń, a chemią nie umyje bo zginie połysk. Myślałem żeby przelecieć to pasto polerską Tempo.
Czym polerować nowe felgi? Wychodzi mi brud z hamulców i nie mogę umyć tego płynem do naczyń, a chemią nie umyje bo zginie połysk. Myślałem żeby przelecieć to pasto polerską Tempo.
Wydaję mi się, że w tym wypadku pozostaje tylko Tempo ewentualnie innego rodzaju podobnego rodzaju środki
I uzyskasz kolor białe aluminium, stopień połysku mat...
Wierz mi, próbowałem nie raz, po 2 tygodnia stania na deszczu alu miałem tak zapuszczone, że pasta nie dawała rady. Dimer, spłukałem, przepolerowałem. Po sezonie sprzedałem i wierz mi, matu tam nie było.
GG: 0
Nie wiem, czy ktoś o tym pisał ale ja osobiście używam pasty aluchrom firmy K2. Wystarczy umyć dobrze felgę, albo nawet wykwasować i przepolerować szmatką przy użyciu pasty. Efekt gwarantowany. Polecam.
Felgi Alcoa Dura-Bright po roku użytkowania w naczepie (wywrotka) nie były polerowane ani razu! naczepa myta jest dimerem (często w dużych ilościach) i przy feldze można się ogolić podczas gdy te zwykłe (starsze) niebieskie alcoa wymagają ingerencji aluchromu co drugie-trzecie mycie żeby efekt był lustrzany
polecam!
te felgi nie wymagają polerki i to jest 100% prawda, no chyba że jesteś januszem który leje kwas litrami bo nie chce mu sie ruszyć szczotkooo....
Ja właśnie jestem na etapie renowacji felg po zimie. Tragedii nie ma bo z roku na rok trzeba dużo mniej pracy włożyć Wychodzi na to że auto z tymi felgami jest od nowości czyli 8 lat były w stanie strasznym całe białe z wżerami. W tym roku użyłem papieru 320 na ranty tam gdzie przednia felga styka sie z oponą. Przez te otwory najbardziej pyli pył z klocków później całą felgę 500 i na tym kończę szlifowanie. Nie ma sensu się bawić i ciąnąć aż do 2000 bo efekt po papierze 500 jest i tak bardzo dobry. Owszem są malutkie ryski ale bardzo drobne. A idąc od 300 do 2000 wodnego na wszystkie 4 felgi braknie nam sezonu i znów będzie zima . Poleruje je pastą aluchrom na lato raz i powtarzam po około 2 miesiącach. Aha odradzam mycie felg chemią do aluminium przed cała robotą bo wżery się powiększają. Ja stostuję jedynie rozpuszczalnik w celu usunięcia smoły z felgi. Efekt cały czas jest ten sam nic nie matowieje. Auta nie myje chemią tylko szamponami. To efekt moich 10-ciu godzin jutro ostatnia prawa tylnia felga Efekt w realu jest dużo dużo lepszy
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 3 gości