[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[DAF LF 45 '02] Brak połaczenia tacho z deską - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 gru 2013, 20:36

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf

Problem jest z prędkościomierzem i licznikiem kilometrów reszta działa.tj.obrotomierz wskażnik paliwa ,tem. powietrza .tacho pokazuje błąd komunikacji.daf lf 45 r 2002.ma ktoś jakiś pomysł?

Post Wysłano: 08 gru 2013, 20:39

Wiązka od impulsatora?
Impulsator?
Dane do prędkościomierza i drogomierza brane są z tachografu - tachograf jest tu urządzeniem "nadrzędnym".

Post Wysłano: 08 gru 2013, 20:57

Użytkownik

Użytkownik

byłem już u kilku fachowców od tacho.w teori są dobrzy,ale praktycznie ...

Post Wysłano: 08 gru 2013, 21:12

A inna kwestia, o którą nie zapytałem a Ty nie napisałeś - na tarczce rysuje Ci to, co ma być - prędkość, aktywność i sierżanty?

Post Wysłano: 08 gru 2013, 21:13

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

to na pewno nie byli spece od tachografów może mieli inną specjalność.

w moim pojeździe pewnego dnia tacho odmówiło współpracy - wysiadł impulsator - objaw był taki że strzałka prędkościomierza parę razy bujnęła się niezależnie od rzeczywistej prędkości, a nastepnie spokojnie spoczęła na zerze.
spec od tachografów wypytał o objawy i rano wymienił impulsator na nowy, zrobił nową legalizację i w pojechałem dalej.

Post Wysłano: 10 gru 2013, 13:36

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3958206

kolego w czym dokladnie jest problem? nie pokazuje km na desce czy co? napisz dokladnie jakie sa objawy

Post Wysłano: 27 mar 2014, 20:46

Użytkownik

Użytkownik

Znalazłem speca od tacho,który podjął się naprawy .Koszty nie małe,ale wszystko działa.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]