GG: 0
Samochód: dobry
Witam mam mały problem. W scanii 113M 96r mam problem z włożeniem biegów, bieg wsteczny oraz C blokuje wielki zgrzyt, wszystkie inne pozostałe biegi wchodzą a dokładniej nie wchodzą bo jest wielki opór, tak samo jest z pompą hydrauliczną nie wskakuje tylko zgrzyta. Dodam że auto mało pracuje i problem znika gdy auto chwilę jeździ. Odpowietrzyliśmy siłownik i nic, tarczę chyba można wykluczyć bo sprzęgło po wrzuceniu biegu pracuje dobrze, nie ślizga ani nic. W czym może być problem ? Myślałem jeszcze o łożysku ale to trzeba dużo rozbierać dlatego pytam. Dodam że skrzynia zwykła 6+półbiegi.
_________________ Jak czolgiem nie wjedzie to pojedziemy Passatem.
Miałem podobny problem w scani 124 mianowicie pełzający i wsteczny wchodził ze zgrzytem, a póżniej posypało się łożysko. Wymieniliśmy komplet sprzęgła bo już się kończyło i problem znikł.
Możesz mieć łożysko zintegrowane z wysprzeglikiem. Wtedy masz do wymiany łożysko lub pompę pod podałem.
Zajezdzisz skrzynie.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości