1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Volvo zwykle ze tak powiem, nie wyrozniajace sie z tlumu ale urok swoj ma, sam wszedlem do tematu bo zainteresowal mnie ten gaz, czy uzywa sie tego podobnie jak w osobowkach, czyli ze odpalasz auta na dieslu a pozniej przelaczasz na gaz? czy tez ciagnie jedno i drugie paliwo na raz? i czy znasz kogos jak to wychodzi przy dluzszej eksploatacji? bo ja instalacji LPG w Polonezie za milo nie wspominam co do autka, zycze powodzenia, oby sie dobrze sprawowalo i nabijalo bezproblemowo kilometry
Volvo zwykle ze tak powiem, nie wyrozniajace sie z tlumu ale urok swoj ma, sam wszedlem do tematu bo zainteresowal mnie ten gaz, czy uzywa sie tego podobnie jak w osobowkach, czyli ze odpalasz auta na dieslu a pozniej przelaczasz na gaz? czy tez ciagnie jedno i drugie paliwo na raz? i czy znasz kogos jak to wychodzi przy dluzszej eksploatacji? bo ja instalacji LPG w Polonezie za milo nie wspominam co do autka, zycze powodzenia, oby sie dobrze sprawowalo i nabijalo bezproblemowo kilometry
Ciągnie jedno i drugie paliwo na raz, gaz to tylko dodatek do ON .
Gdy zapalisz go rano (zimny silnik) początkowo chodzi na samej ropie. Gdy auto rozgrzeje się +/- do 30-40 stopni to załącza się automatycznie gaz. Czyli jest to prostu zwykła sekwencja. Volvo nie jedzie na samym gazie, gaz wtryskiwany jest do kolektora ssącego, czyli do powietrza, które łączy się z gazem, a potem mieszanka gazowo-powietrzna trafia wprost do komory spalania, gdzie dodatkowo łączy się jeszcze z paliwem.
Będę od dziś bardziej rozpoznawalny na drodze. Dodam jedynie tyle, że tabliczka zmieniła swoje umiejscowienie. ViaTOLL-a, dałem na dół, a tabliczka poszła w góre. Wygląda to o wiele lepiej. W nocy super się prezentuje.
Mały aktual Volviaka. Dziś po powrocie z trasy, opłukałem lekko autko, żeby było w miarę czyste. Fakt, trochę ciulowo, że szczotką nie pomyłem, ale mamy środe, w piątek umyje się dokładnie.
Volvo dostało również długo oczekiwany plastik na lewe lusterko i od razu lepiej. Teraz popracujemy nad lusterkiem. Przy okazji widok na moją nową szybe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 4 gości