Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 maja 2013, 11:34

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: daf xf105

Witam mam pytanie. Chciałbym podłączyć światła dzienne 24v w manie tga. Gdzie znajdę przewód zasilający ( po zapłonie) ? Najlepiej chciałbym podłączyć go pod klapą. Ewentualnie którędy przeprowadzić go do kabiny?

Post Wysłano: 26 maja 2013, 11:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Jeśli chcesz mieć mniej roboty, to możesz poszukać świateł, których "automat" działa tak, że światła włączają się wtedy, gdy pojawia się napięcie ładowania (silnik chodzi) i gasną (po kilku-kilkunastu) sekundach po zgaszeniu).

Zostają przewody: zasilanie plus, minus, + ze świateł pozycyjnych. Z drugiej strony to jest łatwiejsze rozwiązanie w osobówkach, gdzie do aku jest blisko. U Ciebie może jednak będzie łatwiej podłączyć się do plusa "po zapłonie" w normalnych światłach. Z drugiej strony możesz pociągnąć zasilanie z jakiegokolwiek źródła, gdzie jest stałe zasilanie, przy zapłonie, lub bez, a te i tak włączą się tylko przy napięciu ładowania.

W razie czego znane mi światła "na napięcie ładowania" to Magneti Marelli 12/24V

Post Wysłano: 26 maja 2013, 16:45

Użytkownik

Użytkownik

światła które chcę zamontować to nssc 502 hp

Post Wysłano: 26 maja 2013, 16:46

Użytkownik

Użytkownik

oczywiście 24 v

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]