[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
kocie oczy w dafie - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 maja 2013, 9:54

Użytkownik

Użytkownik

witam. posiadam dafa 105xf ssc.jest to wersja uboga :lol: i nie posiada on kocich oczu.dostawiłem te światła i chciałbym je podłączyć tak żeby świeciły razem z długimi.proszę o jakieś podpowiedzi jak mam to podłączyć żeby nie puścić auta z dymem.albo jakiś schemacik na ten temat z góry dziekuję i pozdrawiam

Post Wysłano: 20 maja 2013, 10:32

Prawdę powiedziawszy to powinieneś mieć podciągnięte kable do globa. A najprawdopodobniej może być tak, że wtyczki do "kocich oczu" będą schowane gdzieś przy górnej obrysówce.
Jak sprawdzić gdzie mogą być kable do lamp? Rozebrać panele maskujące pod schowkami i sprawdzić czy są luźne wtyczki. Podpinasz do czerwonego kabla żarówkę 5W, podłączasz do masy. Włączasz drogowe - jak zaświeci to wiesz, gdzie masz prąd na "kocie oczy".
Jeśli nie znajdziesz - z przekaźnika świateł drogowych przed nogami pasażera prowadzisz z zacisku nr 87 (wyjście prądu na światła drogowe) do nowego przekaźnika. W nowym przekaźniku podajesz na zacisk nr 85 zasilanie +24V ze wspomnianego zacisku nr 87. Zacisk nr 86 łączysz z masą pojazdu. Pod atrapą masz dużą puszkę elektryczną. Na niej jest listwa z bodajże 4 śrubami M8, na których to jest stałem zasilanie +24V. Stamtąd, przez bezpiecznik prowadzisz zasilanie do nowego przekaźnika na zacisk nr 30. Z zacisku nr 87 wyprowadzasz grubym przewodem prąd do globa i podłączasz lampy.

Post Wysłano: 20 maja 2013, 13:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5839699
Samochód: od wroga

Z tego co pamiętam w ssc było tak ze przy długich świeciły albo gora albo dół i trzeba było przerabiać żeby to razem świeciło ;) coś się zmieniło ?

Post Wysłano: 21 maja 2013, 18:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Z tego co pamiętam w ssc było tak ze przy długich świeciły albo gora albo dół i trzeba było przerabiać żeby to razem świeciło ;) coś się zmieniło ?
Obok tachografu jest przelacznik który steruje drogowymi albo góra albo dół, faktycznie kawalkiem kabla mostkuje sie go i wtedy zapala sie wszystko ale mimo to kolega powinien znalesc jakas wtyczke w ktorej bedzie sie pojawiac prad po wlaczeniu drogowych,swoja droga u mnie(ssc z oczami) wlasnie za tacho jest troche tych kabli wtyczek takze zaczalbym od tego miejsca

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]