Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: ISUZU

Witam, mam taki problem , od wczoraj pali mi 28 bezpiecznik nie mam prawej strony tylnych świateł w ciągniku jak i naczepie. Na sprawdzenie odpiąłem tylną lampę jak i przednią postojową. Kable od naczepy tez były odpięte i bez zmian bezpieczni pali w mig. Czy jest jakieś standardowe miejsce przecierania się kabli ? Siedzę we francji i chciałbym sobie to zrobić jednak muszę się przygotować gdzie szukać . A jest ewidentnie zwarcie. Pomożecie ?

Użytkownik

Użytkownik

trzeba spróbować odłączyć przednie oświetlenie - złączki pod przednia atrapa od strony kierowcy, koło zaworu hamulca - bodajże C1
Jak to nie poskutkuje to od strony pasażera masz znowu złącza i odczepiasz wtyczkę od świateł - chyba C8 ? (będzie opis) i znowu sprawdzasz.
Przód może być uszkodzony pod kabiną, w zderzaku - dojdziesz śledząc przewody. Tył - tu może być troszkę gorzej - ale na pierwszy rzut szukaj między puszką która jest przy siodle a lampami.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: ford, nissan

główna wiązka do kabiny przy filtrze powietrza, często poprzez wielokrotne podnoszenie kabiny kabelki się przełamują i powstają kwiatki, jedyna opcja to szukanie.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: ISUZU

Czy odpinanie kostek to nie to samo co odpinanie lamp ? Ale ok sprawdzę a szukanie w wiązce to , czy wiązka jest oznaczona czy też trzeba po omacku od tylnej puszki lecieć, wiązkę rozcinać ? Osobiście sądzę że to jakiś plus jest przetarty i się zastanawiałem jak by go po prostu zastąpić innym. Ale nie wiem skąd idzie i jaki ma kolor . gdzieś musi być jakieś rozgałęzienie na tylne światła , na gniazdo naczepy jak i przednie postojowe. Pytanie gdzie i czy w ogóle ? A kabinę w ostatnie pół roku podniosłem 2 razy na wymianę filtrów i oleju

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]