[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Właściciel własnej firmy dorabia jako kierowca - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
GG: 0
Samochód: man
Witajcie,
posiadam własną firmę informatyczną, która w ogóle na siebie nie zarabia, jest jednym słowem niewypałem. Mam aktualnie propozycję podjęcia pracy jako kierowca ciężarówki, lecz przyszły pracodawca nie może mnie zatrudnić na żadnych warunkach (umowa o pracę, zlecenie) ponieważ jeszcze przez 6 mc nie mogę podjąć zatrudnienia z uwagi na otrzymanie dotacji z UP na swoją firmę...
Jak mógłbym pracować jako kierowca w zaistniałych warunkach? dodam, że aby wystawiać FV za przewóz musiałbym posiadać licencję transportową, a niestety nie wchodzi to w grę...
Generalnie chodzi o to, że np zatrzymuje mnie ITD i co muszę mieć/posiadać aby wszystko było w świetle prawa?
[...]Jak mógłbym pracować jako kierowca w zaistniałych warunkach? dodam, że aby wystawiać FV za przewóz musiałbym posiadać licencję transportową, a niestety nie wchodzi to w grę... [...]
Dlaczego? W Omega-Pilzno jeździło się na własnej działalności, wystawiało się fakturę. Umowa cywilna na zasadzie: świadczenie usługi kierowcy na sprzęcie zleceniodawcy.
GG: 175257427
No dobra. Jako że, "wypadłem" troszkę z aktualnych przepisów proszę o pomoc.
Mam własną firmę nie zajmująca się transportem "dużymi" autami.
Potrzebuje pojechać jako "drugi kierowca" w kółeczku PL - GB - PL. Dopisuje do PKD, "świadczenie usług kierowcy" i problem z fakturą rozwiązany.
Jak jest z innymi dokumentami.
Prawo jazdy mam "stare" - bez tego kodu 95. Ważne badania psychotechniczne, lekarskie, kartę kierowcy, paszport. Kurs doszkalający (te 35h) musze zrobić max do września 2014r.
Czy te dokumenty wystarczą żeby jechać jako "drugi" i nie mieć problemów w razie kontroli ??
PS. Ten kod 95, to jest wklepane w prawko do kiedy jest ważne, na podstawie badań psycho i lekarskich, czy kursu doszkalającego.
Dzieki za odp.
_________________ "... Life's simple, make choices, don't look back ..."
GG: 0
Samochód: man
Witam,
właśnie wczoraj miałem kontrolę ITD i Panowie nie sprawdzali niczego oprócz czasu pracy oraz stanu technicznego, nie wnikali jak jestem związany z pracodawcą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 8 gości