Witam koledzy! Dzis mojemu Dafikowi coś zaczęło sie pierniczyć:( Mianowicie dostał strasznych wibracji, osłabł i po jakimś czasie zapalił się komunikat ENGINE WARNING na czerwono. Puściłem gaz, po chwili dodałem i komunikat zgasł i wszystko wróciło do normy. Po jakichś 200km to samo tylko jak poczułem wibracje, to od razu puściłem gaz i po chwili dodałem i komunikatu już nie było w ogóle. No i miałem tak ze 4 razy na dystansie 500km. Co to może być. Jeśli ktoś wie prosił bym o info. Podłączenie kompa możliwe dopiero późnym popoludniem w sobotę, bądź w niedzielę. Pozdrawiam
P.S. filtry wymienione 5tys km temu. Kiedyś coś słyszałem o włączniku hamulca wydechowego, tego pod lewą nogą, że może mieć zwarcie. Czy mogę go swobodnie odłączyć?
Witam koledzy. Problem rozwiązany. Sory, że dopiero teraz piszę:), ale jakby kogoś interesowało, to przyczyną szarpania i komunikatu ENGINE WARNING, był zabrudzony smok w zbiorniku. Rurka zasysowa ON była tak w środku oblepiona taką jakby "smołą", że Dafik nie dostawał odpowiedniej dawki paliwa, to raz. A dwa w zbiorniku było bardzo dużo czarnych płatów, takich jakby z cieniutkiej gumy. Wyglądała tak jak ta na rękawiczkach tzw "wampirkach". Po wyczyszczeniu smoka, przepłukaniu wszystkich przewodów, wypłukaniu zbiornika i zalożeniu nowego filtra paliwa wszystko wróciło do normy:D Pozdrawiam
Wystarczyła by diagnostyka, na pewno był by błąd ciśnienia paliwa.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] i 3 gości