Dla mnie z Tomkiem się źle jeździło. Instruktorem na samochody ciężarowe powinna być osoba, która ma nie małe doświadczenie i obycie z tymi autami. Nie wiem jakie ma Tomek ,ale sądząc po wieku nie duże.
Dziś miałem egzamin na kat. C+E, niestety zakończony wynikiem negatywnym. Sprzęganie i rozprzęganie bez prolemu, ale łuk to kompletna porażka. Uczyłem się w Alfie na Manie, DAF zupełnie inaczej sie 'zachowuje' , nigdy z łukiem nie miałem problemu a tu....Nie wiem jak zrobić ten łuk DAFem.....za drugim razem ustawiłem się max do prawej a i tak miejsca na łamnie zabrakło.....Było nas dwóch i obaj na łuku polegliśmy{przy czym drugi kolega nie uczył sie w Aflie}. Dokupiłem 2h w Faworycie na DAFie i zobaczymy jak to będzie, narazie jestem załamany...
Koryguje wiadomości, MAN w Alfie ma taką samą długość jak WORDowski DAF, rozstaw osi identyczny, różnią się może tylko troszeczke, w cm dosłownie.
@up
Tak, najechałem przednim kołem solówki na linie. Po prostu chyba za daleko ustawiłem zestaw od prawej linii i od razu po rozpoczęciu cofania za mocno podłamałem.
Rada dla uczących się na manie, a zdających na dafie (kat c+e). Przy sprzęganiu czerwona osłona od kabli pneumatyki musi być stroną do góry Wtedy w dafie przesuwamy do dołu dźwignię (drzwiczki zasłaniają miejsca podłączania kabli). I otwierają się nam drzwiczki, wtedy wkładamy przewody i dociskamy Banał, ale trochę po kursie na manie nad tym się głowiłem.
_________________ W internecie jest wielu oszustów, przelej mi 10 zł, a powiem Ci jak ich uniknąć.
Siemka
Słuchajcie ost zauwzyłem ze faworyt wszystkie samochody ,, oplandekował" jakaś zmiana przepisów czy jak ? bo w łomży narazie jakoś spokojnie?? ktoś podpowie?
Według informacji otrzymanych w ośrodku szkoleniowym ALFA samochody egzaminacyjne w WORD Białystok mają z początkiem października lub parę dni później dostać plandeki. Więc i wszystkie samochody szkoleniowe dostały pokrowce na pakę. Czy to jest wymóg przepisowy to już nie wiem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości