Witam wszystkich zainteresowanych. Od kilku dni zapala mi się błąd w Volvie FH 13, 440km. Volvo jest z 2007 roku. Jest na automacie. Błąd się czasami zapala i zaraz gaśnie. Jest pokazane, że wielokrotnie juz sie wyświetlił. Ja osobiście po sprawdzaniu błędów na komputerze widziałem go tylko 2 razy. Raz jeszcze wyświetlił mi się błą elektryczny, ale nie byłem w stanie go sczytac bo zniknął. Z tego co się orientuję, to jest coś z jakimś czujnikiem. Prosze o pomoc osoby mające lepszą wiedzę i z góry za wszystko dziękuje.
Opis błędu
Intake manifold temperature
MID 128 PID 105 FMI2.
Temperatura w kolektorze ssącym. Teraz żeby bylo taniej zobacz czy nie masz zabitego syfem intercoolera, jak będzie czysty jedź do kogoś na komputer żeby sprawdzić wskazania z czujnika czy są wiarygodne. Ciesz sie że nie masz actrosa który wywalił by czerwony błąd "MR Redukcja mocy" Powodzenia pozdrawiam
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Jak nie wiesz gdzie on jest to możesz go przy czyszczeniu uszkodzić. pierwsza od zewnątrz jest chłodnica klimy jak otworzysz atrapę, potem jest właśnie intercoller, i chłodnica cieczy. Jak z temperaturą silnika ?
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Temperatura bez zmian. Kompletnie nic się nie dzieje. Wczoraj na wysokości pierwszego stopnia od dołu na który się staje aby umyć szybę z przodu wyciągnąłem wielki papier. Czy to mogła być przyczyna? Dzisiaj przejechałem już 340km i nie ma błędów. Auto chodzi narmalnie. Nic kompletnie się nie dzieje. "Łukaszmechanik" czy możesz mi dać do siebie numer telefonu? Dzięki wszystkim za pomoc.
Całkiem możliwe z tym papierem , Numer masz w podpisie służę pomocą 24h 13 litrowy chińczyk to co tygryski lubią najbardziej
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot], volvofmx i 1 gość