Witam, mam problem z mascotem 2.8 dci 110 2004 r. Jak jest zimny nie można go uruchomić, tylko jak podłącze kable od drugiego auta i kręci szybciej to zapala po 20 sek, jak jest cieply też wiele pozostawia do dobrego rozruchu. Ostatnio zaswieciła się kontrolka z wtryskiem, ale przed jej zaswieceniem było to samo. Swieca nowa, fitr też. Ręce mi już opadają. Od nowości swieci się grzanie swiec, ale wtedy palił dobrze. Akumulator dobry.
Zawsze zaczyna się od najprostszych rzeczy...wymiana filtrów sprawdzenie wtrysków...czyszczenie zaworka na pompie, czyszczenie zbiornika jak jest syf...później jak to nie pomaga to już jest drożej i trudniej...
_________________ SPEC.RENAULT TRUCK, VOLVO..DĄBROWA NAD CZARNĄ WOJ ŁÓDZKIE DK74 TEL. 509-036-498
-WYJAZDY NA AWARIE ELEKTRYKI I ELEKTRONIKI RENAULT I VOLVO- ADBLUE, APM, DEFEKT 200,DEFEKT WTRYSKU,DEFEKT IMMOBILIZERA,WYŁ.IMMOBILIZERA, ITP.). zapraszamy do grupy: https://www.facebook.com/groups/235395747040110/
Kolego zbiornik myty filtr nowy pisałem to, a o zaworku sam myślałem. czy wstawić go na zasilaniu za filtrem? Jeszcze który zaworek na pompie mam przeczyścić, czy chodzi ci o ten elektrozawór na dwa torxy przykręcany, bo on zimą wymieniony był na nowy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot], Semrush [Bot] i 5 gości