Cytuj:
jest taki specjalny klej pod uszczelki kiedys taki gosc skladal glowice od dafa 95 xf na to podobno mozna ja jeszcze nie dzialalem z tym to dziala jesli sa wzery w bloku czy cos mozesz sprobowac
http://www.loctite.pl/cps/rde/xchg/henk ... 000001G226
Ameryki nie odkryłeś. Klej do szyb samochodowych też daje rade, sprawdzone na silniku z wołgi 67rok który miał tak zmęczony blok że oringów na tulejach można było wcale nie zakładać, tuleje po włożeniu sie unosiły musiały zostać dociśnięte na całą noc i wklejone. ostatnio pokonała staruszka trase ok 800km 400 w jedną, 400 w drugą, z lekkimi przerwami i chodzi
Cytuj:
o i dzisiaj się jeszcze olej pojawił

więc uszczelki wylatują, czym się będzie różnił oryginał victora reinza? jakość gumowych uszczelek czy ich rozmiary? Zna ktoś uszczelki firmy Diesel Technic AG, myślę żeby takie założyć na próbę i jeszcze dodatkowo poodkładać oringów grubości ok 1mm
Diesel technic np ich uszczelniacz wału w tylnej obudowie w volvie fh, renault dxi sie nie nadaje, podkładanie oringów nie jest naprawą a próbą szukania oszczędności i druciarstwem którego nie popieram już lepiej kup sobie silikon wurtha w autosie i wysmaruj tą uszczelke. Jeśli to twoje własne auto załóż ori uszczelke która na lekko zużytym bloku będzie napewno lepsza od szajsu za pare groszy. Ja wychodzę z założenia że nie ważne czy to auto będzie jeździło w koło komina czy loty w podwójnej na portugalie on ma jeździć i ma zarabiać.