Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 31 mar 2006, 22:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6415222

Equus hmm nie widziałem nigdy od nich niczego innego oprócz Premium i Magnum,ogólnie fajne zadbane trucki mają,ale zatrudniają kierowców na działalność.

MERCEDES-BENZ Actros 2540 L <48-355> Vos | Logistics

Tytuł:
Post Wysłano: 31 mar 2006, 22:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: duży z naczepą

Może dla niektórych to będzie szok co powiem, ale w moich okolicach lata IVECO EURO TECH z wywrotką pod EQUUSEM (mam fotke, ale robioną przez kolegę na dodatek komórką, więc nie zamieszczam :/ ). W pierwszej chwili myślałem, że jest to ciągnik odkupiony od EQUUSA i ktoś ciąga sobie nim "patelnie", jest to jednak o tyle dziwne, że owa "patelnia" też jest opisana logiem EQUUS. Może widocznie EQUUS miał taką potrzebę na "wywrot", kto wie...

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 0:19

Użytkownik

Użytkownik

Pojazdy Eqqus widuję codziennie z naczepami TESCO. Kilka razy też widziałem premium z beczką do gazu "Eqqus - Samat".

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 17:55

Użytkownik

Użytkownik

Też mam okazję często widziec ich zestawy z naczepami Tesco ! We Wrocławiu sporo ich jezdzi

Tytuł:
Post Wysłano: 01 kwie 2006, 18:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4622331

Jak byłem ostatnio porobic fotki truckom, to udało mi sie uchwycić 2 auta z Equusa...
Szczerze mówiąc średnio podobają mi się ich zestawy, no ale to kwestia gustu. Nie wiedzialem że mają oni Man-y :evil:
Obrazek Obrazek

Marzenie, pasja, to nas w jedność połączyło.
Naturalna segregacja, to nas wyłoniło.!

Tytuł:
Post Wysłano: 03 kwie 2006, 9:55

Użytkownik

Użytkownik

Many pochodzą ze świeżej dostawy,ale z tego co sie orientuję to brak chetnych na nowe zestawy... Wiekszośc pewnie wie dlaczego :twisted:

Tytuł:
Post Wysłano: 03 kwie 2006, 11:37

Użytkownik

Użytkownik

Ja przewaznie widuje premiumki z chlodniami z tesco ale ze maja maniki pierwszy raz slysze

Tytuł:
Post Wysłano: 03 kwie 2006, 16:39

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Wiekszośc pewnie wie dlaczego
Dlaczego? Czy to z powodu koniecznosci zalożenia jeżdzenia na działąlnosci? Czytałem na forum etransport.pl miedzy innymi o tej firmie i nie wychwalali jej tam za bardzo... ale z drugiej strony tam zmieszają z błotem każdą firmę. Nie ma takiej, ktorej by nie zkrytykowali :lol: Także to forum nie jest dla mnie wiarygodne, ale tez na pewno cos z prawdy w tym jest co tam piszą o Equusie.

Co do Manikow - kupili ich o ile dobrze pamiętam ze 200 /słownie: dwieście/ sztuk :D

Tytuł:
Post Wysłano: 04 kwie 2006, 10:00

Użytkownik

Użytkownik

Equus dzierżawi przewoźnikom swoje zestawy, jednak wszelkie opłaty związane z dzierżawą są delikatnie mówiąc przesadzone, jak idzie się do nich na rozmowe co cuda obiecują złote góry ile to km się nie zrobi bo oni gwarantują załadunek non stop i te kilkanaście tysięcy km miesięcznie( w Polsce praktycznie nierealne). wstepując w związek z nimi trzeba przeczytać 20 razy umowe żeby zrozumieć w co się ładujesz, a przy zakończeniu okresu dzierawy kiedy to już myslisz że jest to koniec męki pojawiaja sie nowe problemy cena wykupu zestawu, do tego obciażają za zuzyte amortyzatory opony itp., tak jak gdyby wypozyczali auta na wystawę a nie do pracy...

Tytuł:
Post Wysłano: 04 kwie 2006, 19:45

Użytkownik

Użytkownik

Czyli nie warto się pchać do tej firmy? Szkoda, bo kusiła mnie ich oferta Szkoły Przewoźników Drogowych jako dobre miejsce do zdobycia praktyki i poznania od kuchni transportu. Ale widać nie wyglada to tak różowo jak jest to opisane na ich stronce (http://www.spde.pl)

Tytuł:
Post Wysłano: 04 kwie 2006, 21:43

Użytkownik

Użytkownik

u mnie na osiedlu ktos ma szmate z equus a konia Scanie serii 3 i FH i Liaza :) wszytsko pod Equus ale powiem szczeze ZLOMY !!

Tytuł:
Post Wysłano: 05 kwie 2006, 0:27

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Czyli nie warto się pchać do tej firmy? Szkoda, bo kusiła mnie ich oferta Szkoły Przewoźników Drogowych jako dobre miejsce do zdobycia praktyki i poznania od kuchni transportu. Ale widać nie wyglada to tak różowo jak jest to opisane na ich stronce (http://www.spde.pl)
Właściwie to ja też myślałem o tej szkółce, ale fakt faktem, ze obojętnie gdzie to na początku aby zdobyć choć trochę doświadczenia trzeba się trochę namęczyć. Do dobrej firmy niekoniecznie od razu pójdziesz i na początku wybrzydzać za bardzo się nie da, bo i trzeba najczęściej jeździć za dużo niższe stawki, gorszym sprzętem itd.
Poza tym oprócz tych przekrętów, czy oni przypadkiem nie każą podpisywać umów, w których zapewniasz, ze będziesz u nich pracował przez określony czas (np. rok) i się nie zwolnisz pod groźbą kar finansowych, czy to dotyczy tej firmy ktoś wie?

Tytuł:
Post Wysłano: 22 kwie 2006, 15:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

własnie wróciłem z miasta i po drodze mijał mnie MAN TG-A z tej firmy z Cysterną z napisem TRANSMLECZ grupa Equus. Ciągnik łądny ale naczepa to porażka :oops:

Tytuł:
Post Wysłano: 03 maja 2006, 11:40

Użytkownik

Użytkownik

Wczoraj w widziałem Scanie 142 w barwach Equus z numerem 001 na kabinie, a w chwilę po tym Mercedesa SK z numerem O15 lub 16. Stan wizulany obydwóch zestawów przyzwoity. Nie wiedziałem że w tej firmie moża spotakać tak stare pojazdy.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 maja 2006, 12:45

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: szybki ;)

Witam
Wiem troszke na temat te firmy bo jezdzilem i widywalem sie z kierowcami, poza tym jeden chlopak przyszedl do nas do firmy wlasnie z Equusa i chyba nic dobrego o tej firmie nie potrafil powiedziec. Firma posiada sprzety wszelkiego rodzaju, plandeki, izotermy, chlodnie, cysterny, wywrotki, a nawet kiedys widzialem na A4 pod Opolem biala premiumke opisana Equus ciagnaca niskopodwoziowke. Firma dzieli sie na kilka pod firm czy niewiem jak to nazwac, woza mleko z mleczarni w calej Polsce, woza produkty dla Tesco, Auchan, Hypernova, Albert i kilku innych marketow jeszcze. Equus Samat wozi paliwa i gaz dla Statoil mozna spotkac niebieskie premiumki albo volva fh12 chinczyki opianego Equus ciagnace naczepe z logo Statoil.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 maja 2006, 14:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Coolio u mnie Equus Samat przywozi gaz na stację Sheel ;-) a na Statoil pojazdy oklejone w barwy "Statoil" Pozdrawiam :P

Tytuł:
Post Wysłano: 03 maja 2006, 15:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6237840
Samochód: Fiat Stilo JTD

Kupili 250 Manów nie 200, dużo i szukją dzierżawców na nie, coś jak leasing ale dają robote.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 maja 2006, 15:53

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: szybki ;)

Cytuj:
Coolio u mnie Equus Samat przywozi gaz na stację Sheel ;-) a na Statoil pojazdy oklejone w barwy "Statoil" Pozdrawiam :P
A do mnie odwrotnie :) Akurat brat pracowal na Statoil i znam zaloge tez wiec czasem jak jestem tam i jest dostawa to zamienie slowo z kierowcami ale niebardzo chca mowic na temat zarobkow. Dla Shella BP Arala wozi Neuman/Zettank firma jest z Sandomierza maja hute szkla i przy okazji woza dla Tych firm paliwko ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 03 maja 2006, 18:34

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Wiem troszke na temat te firmy bo jezdzilem i widywalem sie z kierowcami
jak wiesz to powiedz nam coś np. o warunkach pracy, płacach i ogólnie czy watrto się tam pchać na ich szkółke dla początkujacych kierowcow....

Tytuł:
Post Wysłano: 03 maja 2006, 20:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

tir5 umiesz czytać ?
Cytuj:
to zamienie slowo z kierowcami ale niebardzo chca mowic na temat zarobkow