Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 21 kwie 2012, 21:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Man Tga

Witam,w Trasie uderzyłem w dziurę w drodze i tacho mi sie zatrzymało na 40km/h ... otworzyłem , zamknąłem i już leży wskazówka na 0 ... Nie chodzi tez zegarek tacho , bezpiecznik patrzyłem niby cały , co to może byc ? w Iveco EuroCargo 17 DMC , Rok 1997 ... gdzie szukac przyczyny ?? Rozumiem ze jak zegarek nie chodzi to tak jakby prąd nie dochodził ?? Prosze o Poomoc .

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Witam,w Trasie uderzyłem w dziurę w drodze i tacho mi sie zatrzymało na 40km/h ... otworzyłem , zamknąłem i już leży wskazówka na 0 ... Nie chodzi tez zegarek tacho , bezpiecznik patrzyłem niby cały , co to może byc ? w Iveco EuroCargo 17 DMC , Rok 1997 ... gdzie szukac przyczyny ?? Rozumiem ze jak zegarek nie chodzi to tak jakby prąd nie dochodził ?? Prosze o Poomoc .

kreślic z ręki aktywności masz na to max siedem dni, a ajk zjedziesz na bazę to od razu do speca od tachografów.
w twoim zakresie lezy tylko możliwośc sprawdzenia bezpiecznika czy nie jest spalony cała reszta powinna być pod plombą.
jak wskazówka zatrzymała sie na jakiejś predkości to po otworzeniu tacho zawsze spadnie do zera ( napedza ja taka ośka na środku płytki).

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Man Tga

Tyle kolego wiem ze mam czas do zjazdu na baze,tak sie składa ze nie mam bazy ani firmy bo jezdze dla własnych potrzeb zjechałem juz do domu ;) ... i chciałem sam zobaczyc co mogło sie zepsuc , ale nie wiem gdzie szukac przyczyn .

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: midlum

Jeśli rozbierzesz tacho to i tak musisz je legalizowac, wię gdzie tu oszczędnośc, ja myślę że sam sobie robisz problem.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8174728
Samochód: B8

Utleniony przewód przy akumulatorach lub jak ma to przy heblu...

https://www.facebook.com/groups/235395747040110/

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]