Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 mar 2012, 18:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

Witam, od dłuższego czas nie działała mi blokada pierwszego mostu, bo uciekało powietrze przez czujnik (prawdopodobnie ten, który daje impuls na deskę rozdzielczą o włączonej/wyłączonej blokadzie). Niestety bolce, które łączyły go z wtyczką spróchniały. Jeden udało mi się reanimować lutownicą, ale drugiego nie jestem pewien, bo go nie ruszałem. Całość zakleiłem silikonem i zrobiłem nowa wtyczkę. Powietrze przestało uciekać, ale...

Teraz mam takie pytanko, czy ten czujnik przypadkiem nie służy jeszcze do czegoś innego (istotnego), bo samochód dalej stoi na hali i nie mam możliwości sprawdzenia, czy wszytsko działa jak należy

Post Wysłano: 27 mar 2012, 19:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6909355
Samochód: Scania R420

Ale jak Ty masz ślizgacza, to jak tobie ma blokować pierwszy most? a Tobie chodzi pewnie o pierwszy tylni, ja kupowałem czujniki do merca, ale Actrosa 8x8 kosztował jeden 90zł, u mnie musi być sprawny, bo raz się zapomnisz i będzie płacz, on tylko podaje sygnał na deskę czy blokada, jest czy jej nie ma. Wieć radze kupić nowy i spokój. Ja w swoim wymieniałem 5 takich :?

Post Wysłano: 27 mar 2012, 21:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

w czym masz problem?? podnosisz os i krecisz kolem. Jak blokada nie jest zalaczona to kola kreca sie w przeciwna strone a jak blokade zalaczy to oba obracaja sie w ta sama strone. Powinna sie wtedy rowniez pojawic odpowiednia kontrolka na desce.

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]