Witam , Panowie mam taki problem w volvie 2004rok fh 12, pokazuje sie na wyswietlaczu ze nie ma ladowania i caly czas pokazuje mi 23,2 lub 23.3 elektryk taki nasz zaprzyjazniony byl ogladal to i sam nie moze dojsc. Patrzyl na alternator i nic nie zauwazyl niepokojacego. spotkal sie ktos z takim problemem?? od czego szukac albo co moze byc przyczyna??
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Dobry ten elektryk skoro od samego patrzenia na alternator postawił diagnozę
A co on chciał tam zobaczyć?, ja miałem taki przypadek w volvie że ścięło wał wirnika jak gilotyną za łożyskiem i same kółko się kręciło a wirnik stał w miejscu
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Tyle to ci pokazują rozładowane baterie, nie świeci się kontrolka ładowania lub jakieś błędy na wyświetlaczu o braku ładowania itp.
Jeśli to Bosch możesz spróbować wymienić regulator jeśli to nic nie da to tylko rozebrać alternator na części pierwsze z weryfikować część co potrzebne wymienić i zamontować z powrotem do auta
Taki elektryk jak z koziej d*** trąbka wyją pewnie regulator napięcia.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Po godzinie jazdy na światłach by ci spadło napewno. 23,2v to u mnie pokazuje po nocy grzania webastem. Wyjmij alternator, zawieź do dobrego elektryka, może skończyły się szczotki, może się któraś dioda sfajczyła, bo zerwany pasek to byście chyba zauważyli...
Regulator napięcia jest od zewnątrz razem ze szczotkami. Nic więcej tam sie nie da rozebrać bez wyjmowania.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Przyczyn może być kupę, od tych co może ci znaleźć elektryk na wyjętym alternatorze dodam jeszcze, Brak wzbudzenia ze sterownika to z tych mniej banalnych. Sprawa reczej nie do ogarnięcia na forum.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości