Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 36 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 3856 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 paź 2011, 20:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Witam!

Jak to jest tam u nich z pracą? Jeśli bym chciał u nich jeździć na chłodni to dadzą mi chłodnie? Czy dostanę to co oni będą mieli "pod ręką"?

Post Wysłano: 29 paź 2011, 21:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: szybki ;)

Post Wysłano: 30 paź 2011, 12:47

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo

Nowe czerwone FH i nówki Krone chlodnie z podwójna podłoga, ok 10 sztuk w ostatnim tygodniu widzialem jak gnało na Pilzno po odbiorze...

Post Wysłano: 30 paź 2011, 17:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VOLVO

Cytuj:
Witam!

Jak to jest tam u nich z pracą? Jeśli bym chciał u nich jeździć na chłodni to dadzą mi chłodnie? Czy dostanę to co oni będą mieli "pod ręką"?
chlodnie na zachod?mozesz zapomniec tam sa Ci starsi zasluzeni kierowcy...
na krajowce na obsludze sieci to jakos sie moze wkrecisz...
Cytuj:
Nowe czerwone FH i nówki Krone chlodnie z podwójna podłoga, ok 10 sztuk w ostatnim tygodniu widzialem jak gnało na Pilzno po odbiorze...
nie 10 a dokladnie 6. przyszlo w ostatnich 2 tyg 15 nowych FH i beda kolejne...

Post Wysłano: 31 paź 2011, 18:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Witam!

chlodnie na zachod?mozesz zapomniec tam sa Ci starsi zasluzeni kierowcy...
na krajowce na obsludze sieci to jakos sie moze wkrecisz...
Cytuj:
nie 10 a dokladnie 6. przyszlo w ostatnich 2 tyg 15 nowych FH i beda kolejne...

Chodzi mi byle gdzie na chłodnie i bardziej na zagranice...

Post Wysłano: 02 lis 2011, 17:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

http://www.volvotrucks.com/trucks/polan ... ubID=11875

kolego pisalem Ci, ze na chlodnie na zachod masz marne szanse...

Post Wysłano: 03 lis 2011, 10:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dziękuje bardzo za odpowiedz.

Post Wysłano: 08 lis 2011, 21:29

Użytkownik

Użytkownik

Witam! Widzę że są przyjęcia w omedze tylko jednym z wymagań jest własna działalność, mógłby mi ktoś z jeżdżących tam opisać jak to wygląda, jaki musi być rodzaj tej działalności itp. Bo nie jestem w temacie. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Post Wysłano: 08 lis 2011, 23:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

No kolego to różnie z tym jest. Jedna firma transportowa oczekuje od kierowcy żeby miał jako działalność zakład cukierniczy, inni np sklep zoologiczny. Ale z tego co się orientuję to Omega oczekuje tylko działalności usługowej, transportu drogowego, szczegóły znajdziesz w katalogu który wyskakuje jak poszukasz w google PKD2007, tam masz wypisane wszystkie typy działalności.

Post Wysłano: 11 lis 2011, 1:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Range T

Ta partia nowych sztuk była chyba 2 tyg temu w czwartek jak dobrze pamiętam. Stały koło ośrodka zdrowia w Pilźnie, nie dawały rady skręcić na Kraszewskiego.

A teraz takie uchwycone niedawno, bo około 3 tyg temu.

Obrazek

Wybaczcie za jakość. ;)

Post Wysłano: 13 lis 2011, 19:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7502228

Post Wysłano: 14 lis 2011, 20:00

Użytkownik

Użytkownik

Witam

Czy mógłby mi ktoś opisać pracę w Omedze? Chodzi mi o to co ile mniej więcej są zjazdy na bazę, czy to jest ok co 2-tygodnie? Czy maja stałe trasy i czy nadal są działy spedycji, czyli kierunki gdzie chce się jeździć np. czy można tylko jeździć na Francję Hiszpanie, czy jeździ się wszędzie? Z góry dziękuje i POZDRAWIAM.

Post Wysłano: 20 lis 2011, 16:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Obrazek

Wybaczcie za jakość. ;)
to auto chyba z przerzutow Debica-Tarnow...
Cytuj:
Witam! Widzę że są przyjęcia w omedze tylko jednym z wymagań jest własna działalność, mógłby mi ktoś z jeżdżących tam opisać jak to wygląda, jaki musi być rodzaj tej działalności itp. Bo nie jestem w temacie. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
jesli pojdziesz do gminy to powiesz ze chcesz rozpoczac dzialalnosc i okreslisz przedmiot wykonywania dzialalnosci jest to PKD-60.24.B PKD-63.2 I PKD-63.11.C musisz sie rowniez pofatygowac do GUS w Rzeszowie(mozesz poczta wyslac ale bedzie to trawalo wieki) w urzedzie skarbowym musisz miec nadany nr NIP oraz w ZUS musisz zglosic sie do skladek...
Przez pierwsze 2 lata placisz preferencyjny ZUS czyli ok 300 pln natomiast pozniej normalna stawke ok 900 pln.Jak znajdziesz dobra KSIEGOWA, bedziesz robil sporo kosztow potwierdzonych fakturami to jakos to wychodzi, mozesz wiele rzeczy odliczacod podatku...Musisz jeszcze pieczatke wyrobic...

Post Wysłano: 20 lis 2011, 17:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11426561
Samochód: IVECO STRALIS (tandem)

No dobra na początek 300zł to moze nie duzo ale później 900 to juz jakas część z wypłaty niestety idzie no i korzysc tez taka jak napisałes ze mozna sobie odliczac podatek od róznych rzeczy ale jest sens bawic sie w takie cos? Czy w omedze są na tyle zarobki dobre zarówno na kraju jak i na miedzynarodówce czy tak jak sie słyszy ze kierowcy musza gonic zeby cos zarobic a i szefostwo nie zbyt fajne?
Z tego co słyszalem to dawniej było dobrze z zarobkami. Nawet słyszało sie ze na miedzynarodowce to około 10tysi na miesiąc ale i w domu było sie gosciem tzw. po kraju przez pół.
Widac i każdy to mówi ze o auta to dbają i mają młode auta albo nowe ciągle wymieniają.

Post Wysłano: 20 lis 2011, 20:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
No dobra na początek 300zł to moze nie duzo ale później 900 to juz jakas część z wypłaty niestety idzie no i korzysc tez taka jak napisałes ze mozna sobie odliczac podatek od róznych rzeczy ale jest sens bawic sie w takie cos?
Cytuj:
no niestety takie mamy prawo i wymaga odprowadzania skladek w okreslonej wysokosci...

''Czy w omedze są na tyle zarobki dobre zarówno na kraju jak i na miedzynarodówce czy tak jak sie słyszy ze kierowcy musza gonic zeby cos zarobic''- poruszyles drazniacy temat, bylo juz walkowane setki razy...

''a i szefostwo nie zbyt fajne''-Z prezesem to masz tyle wspolnego co nic...znam chlopakow, ktorzy jezdza od ponad roku i jeszcze prezesa nie widzieli :lol:

''Z tego co słyszalem to dawniej było dobrze z zarobkami-''wszystko sie zgadza kolego tak bylo,teraz idzie zarobic ale nie jest juz to samo co kiedys...

''Nawet słyszało sie ze na miedzynarodowce to około 10tysi na miesiąc ale i w domu było sie gosciem tzw. po kraju przez pół-'' raczej naciagniete informacje, poza tym faktury ponad 10 tys to i ja mialem ale z tego trzeba sie rozliczyc,oddac podatek, ktory masz wliczony w fakturze...

''Widac i każdy to mówi ze o auta to dbają i mają młode auta albo nowe ciągle wymieniają-''
zgadza sie choc niektorzy maja taki chlew w aucie ze nie ma o czym pisac...

Post Wysłano: 20 lis 2011, 22:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
No dobra na początek 300zł to moze nie duzo ale później 900 to juz jakas część z wypłaty niestety idzie no i korzysc tez taka jak napisałes ze mozna sobie odliczac podatek od róznych rzeczy ale jest sens bawic sie w takie cos?
Cytuj:
no niestety takie mamy prawo i wymaga odprowadzania skladek w okreslonej wysokosci...

''Czy w omedze są na tyle zarobki dobre zarówno na kraju jak i na miedzynarodówce czy tak jak sie słyszy ze kierowcy musza gonic zeby cos zarobic''- poruszyles drazniacy temat, bylo juz walkowane setki razy...

''a i szefostwo nie zbyt fajne''-Z prezesem to masz tyle wspolnego co nic...znam chlopakow, ktorzy jezdza od ponad roku i jeszcze prezesa nie widzieli :lol:

''Z tego co słyszalem to dawniej było dobrze z zarobkami-''wszystko sie zgadza kolego tak bylo,teraz idzie zarobic ale nie jest juz to samo co kiedys...

''Nawet słyszało sie ze na miedzynarodowce to około 10tysi na miesiąc ale i w domu było sie gosciem tzw. po kraju przez pół-'' raczej naciagniete informacje, poza tym faktury ponad 10 tys to i ja mialem ale z tego trzeba sie rozliczyc,oddac podatek, ktory masz wliczony w fakturze...

''Widac i każdy to mówi ze o auta to dbają i mają młode auta albo nowe ciągle wymieniają-''
zgadza sie choc niektorzy maja taki chlew w aucie ze nie ma o czym pisac...

Nasz ekspert od Omegi grześ kurcze co bysmy bez ciebie zrobili. :wink:
A tak na poważnie.Troche u nich latasz to wiesz co i jak wygląda i polecałbyś ich na początek czy raczej nie?
To jakby dobra "szkoła" tej pracy czy lepiej u kogo innego zaczynac?
Aha no i tu płacą od frachtu nie od km czyli mozna powiedziec lepiej bo spokojniej i cało dojeźdzasz a nie na łeb na szyje i ciągle na granicy ryzyka.

Post Wysłano: 21 lis 2011, 0:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

^^^hehe do eksperta to mi tak jak mlodej pani lekkich obyczajow do renty :D
Jesli chcesz na poczatku czegos sprobowac to polecam bo wybor jazdy-gdzie, z czym chcesz jest bardzo szeroki.Poza tym musisz przyzwyczaic sie do ogolnego balaganu,trzeba sie pilnowac, znajlepiej zapisywac wszystko w zeszycie co do wykonywanych frachtow,nie dac sobie wychodzic na glowe- za mocno nie pyskowac ale miec twarde zdanie i glosno mowic o wlasnych potrzebach...dopoki nie znudzi Ci sie wyjasnianie spraw zwiazanych z fakturami,zaladunkami, rozladunkami, beda Cie tez spece od paliwa straszyc obciazeniami w przypadku wysokich norm t o tyle tam wytrzymasz :lol: Ja bujam sie juz 6 rok i szczerze zaczyna mnie juz to troszke wkur...ale jakos sie to ciagnie.I uwierz mi nie jestem jakims gosciem, ktory ma tylko Omege Pilzno przed oczami co niektorzy sugerowali po odejsciu z firmy ze tylko debile zostaja i pracuja...jestem calkiem normalny i jesli tylko mi sie znudzi, nie bede mial zadnej satysfakcjii z roboty to po prostu odejde... poza tym mam nowe auto, tyle spokojna glowa ze nie trzeba myslec czy calo czlowiek wroci...Kasa?pisalem, ze dawniej bylo super, teraz od 2-3 lat to jest tak jak wszedzie...nie polecam Ci tandemow bo duzo bujania na przerzutach po Europie...
Nic mi juz madrego wiecej nie przychodzi do glowy :roll:
Jak cos to pytaj

Post Wysłano: 21 lis 2011, 0:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie ma kombinowania z czasem pracy kierowcy?
Czas dostawy ładunku jest realny czy trzeba gonić? NIkt w km nie zagląda bo nie płacą od km tylko od frachtu.

Post Wysłano: 21 lis 2011, 0:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

a w przypadku własnej działalności kto pokrywa koszty dróg, paliwa? dostajemy wynagrodzenie tylko za fizyczne prowadzenie transportu czy jest to na zasadzie wynajęcia auta i organizacji ładunków?

Post Wysłano: 21 lis 2011, 8:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: mercedes 124 200D

Cytuj:
Nie ma kombinowania z czasem pracy kierowcy?
Na własnej działalności nie obowiązuje Ciebie. Pilnujesz tylko czasu jazdy i odpoczynków.

Strona 36 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 3856 Następna