Witam! Mam problem w DAF-ie XF 95 430 KM z 2000 roku. Autko stało przez około 1,5 roku nie używane. Chciałem je odpalić. Założyłem nowe akumulatory, oczyściłem klemy. Po przekręceniu kluczyka styczniki przy bezpiecznikach cykają, ale żadnych efektów ze strony rozrusznika. Po prostu nic. Żadnych dźwięków. Może ktoś wie o co chodzi?
Przygasają kontrolki ? Tak ciężko sie wturlać pod auto i sprawdzić czy prąd na rozruszniku jest.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
GG: 9805936
Samochód: Renault Premium
Może po prostu rozrusznik się rozmasował(masa się rozłączyła)? U nas w Premiumce czasami tak się dzieje, że kabel od masy na rozruszniku się rozłącza i jest tak jak napisałeś.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Panowie na zwarcie palę go na dotyk cienkim drucikiem, także myślę, że z rozrusznikiem jest wszystko OK. Kręci jak szalony.
Kontrolki nie przygasają. O przygasaniu kontrolek to wiem coś, bo w Scani już mi szczotki się przywieszają i jak przekręcę kluczyk to kontrolki przygasną.
Po prostu przekręcam kluczyk na zapłon i palę go na zwarcie na rozruszniku i jest dobrze. A z kluczyka nie da się odpalić.
_________________ Roboty ziemne i drogowe, wynajem maszyn budowlanych.
GG: 483170
Samochód: IVECO MAN DAF SCANIA RENAULT
sprawdż regulator napięcia. W dafie jeśli jest niewłąściwy sygnał z alternatora - nie poda sygnału na rozrusznik. jeśli stał tyle czasu to być może któryś przekaźnik nie "daje rady".
Może po prostu rozrusznik się rozmasował(masa się rozłączyła)? U nas w Premiumce czasami tak się dzieje, że kabel od masy na rozruszniku się rozłącza i jest tak jak napisałeś.
Aj ta wasza premiumka co w niej jest sprawne
Cytuj:
Masowy kabel przy rozruszniku.
Serwisant nie śmiej się ja w f 90 dołożyłem sobie kabel masowy od skrzyni do rozrusznika i wg. mnie rozrusznik lepiej kręci
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 0 gości