Witam
Panowie jakie akumulatory byście doradzili jesli chodzi o cene-jakość? Czy bosch to dobry wybór a moze coś tańszego o nie warto przepłacać za marke?
Samochód: co się trafi
nie wiem co Scania ładowała na pierwszy montaż, ale moje jedne maja już 11lat w zimę już nie jest z nimi dobrze, ale tragedii nie ma pchać nie trzeba było:)
Ja miałem z centry kupione były 3 lata temu. Ogólnie dobre tylko w tym roku auto stało całą zimę akumulatory były nie ruszane i zasiedziałby się płytki i osad się zrobił od kwasu i krótko się trzymają.
2 tyg temu kupiłem BATTERY NORD STAR 170 AH 950 A po 480zł i wiadomo jak na początku wszystko eleganckie zobaczymy co będzie za rok.
Najważniejsze jest przy kupowaniu to żeby ci koleś przyżądem sprawdził czy któraś nie jest słabsza.Bo te z Centry co były kupione to jedna była słabsza i prze ten cały okres waliła sprawę.Nie daj sobie w mówić ze się naładuje tak jak druga bo to jest nie możliwe
mnie nie stać na nowe baterie, więc kupuję używki.
kolega mój jeździ co roku do Niemiec na kampanię buraczaną, gdzie zajmuje sie naprawą i konserwacją sprzętu rolnego. tam gopodarz kupuje baterie markowe i po 3 latach wymienia niezależnie od stanu.
kupiłem od niego do kampera akumulator silnikowy 120Ah i do części mieszkalnej 95Ah. jak dotąd działają. ceny były atrakcyjne 80 i 55zł. jeżeli mi wytrzymają 2 lata to i tak jestem z kasą sporo do przodu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 3 gości