GG: 0
Samochód: brak
Witam. Co prawda dopiero zaczynam robić prawko na C+E, ale od zawsze ciekawił mnie transport gabarytowy. Mam w związku z tym pytanie. Jak można zatrudnić się w firmie specjalizującej się w transporcie gabarytowym jako kierowca? Przeglądam co jakiś czas ogłoszenia na róznych portalach, ale jeszcze nigdy nie udało mi się trafić na ogłoszenie w którym poszukiwaliby kierowcę do gabarytów.
Drugie pytanie. Czy do tego potrzebne są jakieś kwalifikacje, znajomości? Jeżeli zarząd firmy specjalizującej się w gabarytach poszukuje kierowcy to na co w szczególności zwracają oni uwagę?
Wiem że napewno wymagane jest doświadczenie, chyba że się mylę...
A więc jak można wkręcić się w taki rodzaj transportu?
GG: 0
Samochód: Narazie BMW
Jeśli dopiero zaczynasz c+e to trochę wyskoczyłeś z tym pytaniem.Najpierw zdobądź uprawnienia,potem doświadczenie na normalnym zestawie co najmniej parę lat a dopiero rozglądaj się za pracą na gabarytach.Są firmy które wożą gabaryty i mają jeszcze normalny transport oprócz gabarytów i tam trzeba aplikować, jak się załapiesz do firmy to po jakimś czasie może siądziesz na gabaryt.
GG: 2158946
Samochód: Fiat CC 700 31PS
Kolego z doświadczeniem się nie mylisz, na zwykłe zestawy w prawie każdym ogłoszeniu jest wymagane doświadczenie a co dopiero w gabarytach Doświadczenie to chyba na wannach najłatwiej zdobyć, bo mało kto posadzi młodego szofera od razu na międzynarodówkę z często bardzo cennym ładunkiem, że o samym zestawie nie wspomnę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot], Semrush [Bot] i 6 gości