[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Naczepy Krone czy warto kupić - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 14 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 wrz 2011, 0:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam
mamy naczepy Schmitz (Standard i Mega) jestesmy zadowoleni z tych naczep. Chcieli bysmy zakupić naczepe KRONE. jak z awaryjnością tych naczep? Czy tylko schmitz cynkuje naczepy? Oglądalismy używaną KRONE była troche pordzewiała gdzie w schmitzkach czegoś takiego nie ma.

Post Wysłano: 12 wrz 2011, 8:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

nie rdzewieją tak od razu :lol: ale za to w Krone masz z boku oczka na dolnej szynie i pasów możesz zakładać do woli i w dowolnym miejscu

Post Wysłano: 12 wrz 2011, 8:52

Jeśli jesteście zadowoleni ze "szmitek" to po co zmieniać?
A lat temu 5 jeżdżąc w Omedze na Kronkach nie miałem zbytnich powodów do narzekań. Naczepy i burtówki i firany z drzwiami z tyłu, dach, boki bez problemu się przesuwały, oczka w dolnej szynie.
Ale gdybym stanął przed wyborem spośród 3 producentów (Kogel, Krone, Schmitz) wybrałbym tego ostatniego.

Post Wysłano: 12 wrz 2011, 15:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: R440

Tylko Kogel już nie istnieje w tym roku ogłosili upadłość i zamknęli fabrykę

Post Wysłano: 12 wrz 2011, 16:05

Użytkownik

Użytkownik

Podejrzewam że da się kupić używanego ''kegla''

Post Wysłano: 12 wrz 2011, 16:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: R440

Da się nawet jeszcze chyba nowego kupić bo coś wyprodukowali przez te 5-6 miesięcy.

Post Wysłano: 12 wrz 2011, 17:18

Użytkownik

Użytkownik

Przeciez Kogel dalej istnieje, po upadlosci wykupil go Humbaur, ale naczepy sa takie same i sa sprzedawane pod znaczkiem Kogela. Co do Krone i Schmitza, miale okazje tylko uzytkowac krone profi/mega liner i raczej zlego slowa nie moge powiedziec o tych naczepach.

Post Wysłano: 12 wrz 2011, 18:08
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 1

Dokładnie Kógel istnieje nadal właścicielem jest Ulrich Humbaur.
Na polskich drogach już sporo widać nowych Kógli

Post Wysłano: 12 wrz 2011, 21:38

Cytuj:
Tylko Kogel już nie istnieje w tym roku ogłosili upadłość i zamknęli fabrykę
Gdybyś Kolego bardziej interesował się tematem, co dzieje się w świecie transportu, wiedziałbyś, że Kogel nadal funkcjonuje, jeśli mnie pamięć nie zawodzi pisali o nim w P-T z bodajże marca b.r.

Post Wysłano: 15 wrz 2011, 19:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2578718

Panowie, mam takie pytanie, a nie chce zakładać nowego tematu : Czy miał ktoś styczność z naczepami Samro na osiach Renault, rok 2002 ?

Dzięki za odp. :)

Post Wysłano: 15 wrz 2011, 21:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7751267
Samochód: Mercedes

Koegla da się kupić jeszcze. Kumpel przecież z miesiąc temu kupował.
Przecież SCHMITZ też ma szynę MULTI - LOCK co prawda tylko w opcji ale ma. (tak mi się wydaję) Ale jak używaną z niemiec czy tam w ogóle z zachodu to większość będzie miała tą szynę. Na dowód, że ma to moja naczepa ową szynę posiada.
Też niedawno szukaliśmy naczepy używanej. Ojj był problem, duży problem.
Wybór padł na SCHMITZ'a bo jednak co ocynk to ocynk. I wydaje mi się, że jest taka w ogóle inńiejsza :P

Post Wysłano: 15 wrz 2011, 22:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

W firmie której pracuje mamy i Schitzy i Krone. Na stałe mam przydzieloną Krone Huckepack, a jak mam jechać Schmitzką, to dla mnie jak za karę. Krone lepiej znoszą trudy codziennej pracy i poszczególne mechanizmy nie zużywają się tak szybko, przez co wszystko chodzi lekko. Może są cięższe, ale za to solidniejsze: przednia ściana z falowanej blachy, tylne drzwi które zamykają się bez spinania pasami, zderzak w który jak wjedzie osobówka to co najwyżej lakier się obetrze.

Post Wysłano: 17 wrz 2011, 20:00

Użytkownik

Użytkownik

witam
wybór padł na Schmitza. Oglądałem kilka KRONEK ale własnie tam gfzie był lakier wytarty (próg tylni drzwi strasznie były pordzewiałe, to samo z ocierkami) Co do drzwi w KOGLu oglądałem kilka i było je cięzko domknąć nie wiem moze bylo coś nie tak z tymi naczepami.
Schmitz z polski a z niemiec to róznica(nawet w wysokości z niemiec wyższa o 5 cm jesli chodzi o standard jak rowniez listwa multilock jak kolega wspominał wiem bo posiadamy naczepy z niemiec i polski) Ja szukałem Megi na osiach SAF-a(w serwisowaniu chyba najrozsądzniejsza oś) i moze nie najnowszej bo z 2005. Porównanie miałem własnie z kronkami po tylu latach schmitz zero ognisk rdzy a Kronka mnie przeraziła. Moze Kronka z zachodu była by w lepszym stanie ale na zachodzie juz mi sie nie chciało szukac. Co do Kogla jakoś nie przekonały mnie te naczepy.

Post Wysłano: 18 wrz 2011, 21:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Duży

Cytuj:
wybór padł na Schmitza.
Jeżeli decyzja podjęta to na pewno słuszna. Natomiast, gdybyś jeszcze się zastanawiał i brał pod uwagę to, co wybierają inni, to podpowiem, że z kupujący u nas tak naczepy Krone, jak i Schmitza, na te pierwsze decydują się jeżdżący w trudnych warunkach, głównie na wschód. Twierdzą, że na tamtych drogach sprawdzają się im przede wszystkim Krone.

Strona 1 z 1 [ Posty: 14 ]