[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Praca- godziny nocne - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Witam. Pracuję przez pośrednika pracy w markecie przy wykładaniu towarów, pracach magazynowych, itd. Ostatnio pracowałem na nocnej zmianie. Zapytać pośrednika czy należy mi się inna stawka czy jak mam to zrobić ??
Witam. Pracuję przez pośrednika pracy w markecie przy wykładaniu towarów, pracach magazynowych, itd. Ostatnio pracowałem na nocnej zmianie. Zapytać pośrednika czy należy mi się inna stawka czy jak mam to zrobić ??
Na nocnej zmianie chyba jest zawsze inna stawka niż na zwykłej.. no idź do niego i spytaj się czy jest inna stawka.
_________________ ''Musisz sobie zadać jedno zaje*iście ważne pytanie. Co lubię w życiu robić? A potem zacznij to robić.''
B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera
W przypadku wykonywania przez pracownika pracy w porze nocnej, przysługuje mu dodatek do wynagrodzenia. Wysokość tego dodatku została określona w kodeksie pracy i wynosi 20% stawki godzinowej wynikającej z minimalnego wynagrodzenia za pracę.
Pracodawca może również płacić 20% dodatku od rzeczywistej stawki, ale bardzo rzadko się to zdarza. Jeśli pracujesz na umowę - zlecenie, to zapomnij o dodatku.
Pracodawca może również płacić 20% dodatku od rzeczywistej stawki, ale bardzo rzadko się to zdarza. Jeśli pracujesz na umowę - zlecenie, to zapomnij o dodatku.
Ale tak czy siak te 20 % co wyżej ktoś napisał mi się należy ??
Oczywiście, ze się nalezy dodatek za godziny nocne, ale nawet jeśli pracodawca płaci nalezycie, to pośrednik ( z nim podpisywałeś umowę ) zabiera co moze i płaci najmniej jak sie da.
W Polsce niestety tak jest, ze prawo to jedno a praktyka, to drugie.
_________________ ... Tłok w cylinder jebut ! I maszyna idut !
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] i 5 gości