No właśnie ja mam czarne auto i jak w kwietniu postawiłem go na dworze w słońcu i włożyłem do niego termometr taki cyfrowy to powtarzam ze to był kwiecień temp na zewnątrz ok 28C lub wiecej to po 3h miałem we wnętrzu 71C, poważnie

jak w piekarniku a co dopiero jakby było ponad 35C w lipcu/sierpniu
no i właśnie jak wsiadam do tak nagrzanego auta to az parzy i mimo ze otworze okna wszystkie na pare minut i wlacze klime to ona jakby nie chłodzi trzeba przejechać ok 10-15km z nadmuchem ustawionym na maxa to wtedy juz czuc chłód, jak auto stoi w cieniu, garazu to klima dziala o wiele lepiej. Jednak i to sądze ze klima na trasy 1-5km sie calkowicie nie nadaje bo nie zdąży ochłodzic. No właśnie ja od dziecka myslalem ze jak mamy klime w aucie to ze dajemy na 1 i jedziemy i jest jak w lodówie np 16-18C a na zewnątrz 35C bez jaj ale u mnie ta klima nie dziala za wydajnie. U mnie jak badali fachowcy to na obiegu otwartym czyli z dworu w cieniu przy temp 26-27C na zew to na 1 mialem z kratki 8-8,5C a jak rozkręcili na 5 to lecialo o wiele wiecej powietrza ale temp wynosila juz 9C ok? nie powinno byc ok 0-4C?
Jak ustawie na twarz to jak mówilem daje na 1 i jest OK i nawet bardzo ok ale tak sie nie robi i to niewiem co ze mną jest ale mimo ze np z klimy nie korzystam to zawsze rano leje mi sie znosa ze cholera... ale tylko zaraz po wstaniu później az do wieczora nie mam wcale kataru ani zatkanego nosa, a jak ustawie nawiew tz kratki boczne na szyby a środkowe w góre to juz jest o wiele gorzej tak zeby bylo chlodno musze jechac non stop na 2-4 wiatraku a nawet 5
a jak ustawie na szyby to niema bata nawet na 5 klima nie daje rady bo i to szyby są gorące i ich nie schlodzi. A ja czytam gdzies w necie ze facet daje na 1 i musi ogrzewanie wlaczac bo mu za znimno jest w środku sierpnia to az mnie krew zalewa, wątpie zeby tak klima mu dzialala super.
A to jak jedziemy na klimie mam pozamykac wszystkie okna? obieg jakie ustawic? niektórzy mówią ze jak klima on to obieg zawsze zamkniety i to non stop czy to prawda?
AC to od czego skrót? Air C...????? Powietrze klimatyzowane?
Jak klime dajecie na off i Wam za gorąco to co robicie? rozkręcacie wentylator? czy otwieracie szyby? czy jesli otworze szybe to czy wiatrak moge ustawic na 0? Kolega wlasnie mi cos mówił ze jak auto jest w ruchu to wiatrak musi byc na conamniej 1 i nie moze byc na 0 nawet jesli klima jest wyłączona o co chodzi?
pozdrawiam