Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 30 maja 2011, 22:37

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2288541
Samochód: Premium 400

Witam chciałem zmienić ustawienie poziomu tylnych poduszek , chce ją podnieść jak to zrobić proszę o pomoc. Dzięki

Post Wysłano: 30 maja 2011, 22:55

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

to zrobisz tylko poprzez złącze diagnostyczne to przy fotelu kierowcy, ale nie polecam bo wtedy mozesz mieć problem z hamulcami najlepiej jak są ustawione fabrycznie.

Post Wysłano: 31 maja 2011, 13:45

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8174728
Samochód: B8

potwierdzam..najlepiej skalibrować komputerem przy spiętej naczepie na równym terenie..tylko nie należy przesadzić z wysokością bo ucierpi na tym most i krzyrzaki ...w tym modelu w zależności od opon na jakich stoi zakres jest orginalnie od 90 do 110mm ale często robi sie to tak zeby podpasowało z naczepa i siodłem...co do hamulców to masz czujnik mierzący ciśnienia w poduszkach ale to się nie zmieni bo nacisk bedzie ten sam...pozdrawiam

https://www.facebook.com/groups/235395747040110/

Post Wysłano: 31 maja 2011, 21:45

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
potwierdzam..najlepiej skalibrować komputerem przy spiętej naczepie na równym terenie..tylko nie należy przesadzić z wysokością bo ucierpi na tym most i krzyrzaki ...w tym modelu w zależności od opon na jakich stoi zakres jest orginalnie od 90 do 110mm ale często robi sie to tak zeby podpasowało z naczepa i siodłem...co do hamulców to masz czujnik mierzący ciśnienia w poduszkach ale to się nie zmieni bo nacisk bedzie ten sam...pozdrawiam
pozwolę sobie mieć odmienne zdanie w sprawie hamulców.
jak napisałeś
"co do hamulców to masz czujnik mierzący ciśnienia w poduszkach"
właśnie i o ten czujnik się rozchodzi jeżeli będzie niższe lub wyższe ciśnienie w poduszkach, a tylko tak można zmienić wysokość (poprzez złącze diagn) to i zmienią się nastawy które idą na układ hamulcowy.
przerabiałem to w swojej reni i po obniżeniu dużo lepiej biorą hamulce przyczepy a słabiej samochodu.

Post Wysłano: 31 maja 2011, 22:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8174728
Samochód: B8

Powiem szczerze ze nie słyszałem o tym ale jeśli twierdzisz ze tak było to oki. Czujnik mierzy ciśnienie i rzeczywiście podnosząc je podwyższasz ciśnienie ale są to wielkości rzędu +/- 0,5 bara i mają się nijak do ciśnienia które jest w poduszkach po obciążeniu siodła...akurat w tym modelu nie ma takiej możliwości ale jak już masz ebs to jak będziesz miał okazje podłączać komputer to zaobserwuj wartości czujnika ciśnienia jak podnosisz pilotem poduszki...są od 0,7 do 1,1.
Reasumując nie słyszałem o tych hamulcach i nikt z klientów mi nie zwrócił na to uwagi po kalibracji ...ale też nie jestem kierowcą więc nie mogę tego co piszę potwierdzić w praktyce.pozdrawiam

https://www.facebook.com/groups/235395747040110/

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]