Witam panowie. Jako z racji, że w większości jesteście kierowcami mam do was pytanie. Co sądzicie o ograniczaniu ruchu pojazdów ciężarowych do jednego pasa ?? Z tego co słyszałem w Trójmieście jest takie ograniczenie (na obwodnicy), że ciężarówki są zmuszone do jazdy w kolumnie jednym pasem oraz na niektórych ulicach we Wrocławiu.
prawym pasem jeżdżą auta średnio 10-20km/h ponad prędkośc dopuszczalną na terenie zabudowanym, więc dopuszczenie na ul. Hellera i moście Milenijnym jazdę lewym pasem pojazdami powyżej 9t (DMC) bo taki tam jest znak, znaczyłoby akceptownie poruszanie się ciężarówek z prędkością około 80km/h w mieście.
osobna sprawą jest to, że większość kierowców ciężarówek nie stosuje się do tego znaku, więc dywagacje czy ten znak jest zasadny czy nie, specjalnie nie ma znaczenia.
Na obwodnicy Trójmiasta to można dostać k*******, o ile z Gdyni jedzie się dobrze, to w jej kierunku (pod górę) gdy jedziesz za pełnym który nie może wyjechać jest tragicznie,zwłaszcza że na połowie tej trasy daje się swobodnie wyprzedzać.
Czyli rozumiem, że nie ma tam zakazu na całej długości obwodnicy, tylko na pewnym jej odcinku ?? Pytanie moje jest podyktowane tym, że na AOW ponoć też ma coś takiego być wprowadzone, ale chyba tylko na odcinku miejskim.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 5 gości