[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Baryłka ropy, Euro, dolar w dół... - Strona 2 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 maja 2011, 14:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 958060

Cytuj:
U mnie w mieście wszystkie stacje mają ON po ok.5,04, PB95 po ok. 5,22. Mimo taniejącej ropy nic się nie zmienia. Ci co mieli taniej, np w PKS dorównali do tych najdroższych i poziom jest mniej więcej jeden. Wygląda to jak jakaś zmowa.
Nie wszystkie, Bliska w Żywcu pod Burgałowską już od kilku tygodni ma 4,99. W moim przypadku to jest najniższa cena na całej trasie ok. 250km w jedną stronę, więc nie jest tak źle. A PB95 mieli chyba po 5.15, nie jestem pewien bo nie zwracam na to uwagi.

Post Wysłano: 12 maja 2011, 20:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41154221
Samochód: golf 3

Ropa spada , z 2 tyg temu bylo 5.05 na neste a teraz jest 4.93 na ślasku

Post Wysłano: 12 maja 2011, 21:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

U mnie w miejscowości cena utrzymuje się na stałym poziomie od co najmniej 2-3 tygodni - ON 4,95 (Bliska). W ogóle nie przekroczyła 5 zł.

Post Wysłano: 13 maja 2011, 8:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series

Cytuj:
U mnie w miejscowości cena utrzymuje się na stałym poziomie od co najmniej 2-3 tygodni - ON 4,95 (Bliska). W ogóle nie przekroczyła 5 zł.
Bliska to zło. Stacje bliskie Twojemu portfelowi i serwisowi. U mnie na Neste napęd po 4,92, Orleny BP po 5,04-5,09.

Post Wysłano: 13 maja 2011, 10:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Bliska to zło. Stacje bliskie Twojemu portfelowi i serwisowi.
:?: Paliwa tanie, jakość taka sama jak na innych stacjach. No i przeważnie mają BIO, o które w innych sieciach bardzo ciężko.

Post Wysłano: 13 maja 2011, 11:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series

Cytuj:
Cytuj:
Bliska to zło. Stacje bliskie Twojemu portfelowi i serwisowi.
:?: Paliwa tanie, jakość taka sama jak na innych stacjach. No i przeważnie mają BIO, o które w innych sieciach bardzo ciężko.
Ja mam z nimi mało przyjemne doświadczenia. Ile razy zatankowałem u nich Pb to choinka na desce rozdzielczej. Kangur jeszcze to jakoś trawi, choć częstym bywalcem też tam nie jestem.

Post Wysłano: 13 maja 2011, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Na bliskiej do jednego auta raz zatankowałem PB95, a do innego gazu, i to były chyba moje dwa jedyne tankowania na tej 'sieci' stacji. Auto spalało więcej paliwa, a do tego było słabsze niż na paliwie z innych stacji, zasięg spadał, nie pamiętam już teraz różnic, bo to było z 2-3 lata temu, ale dość spore różnice :|

Post Wysłano: 15 maja 2011, 9:39

We środę mile się zaskoczyłem, bo w Siedlcach litr ON kosztował 4,88. W Warszawie 4,92, z kolei u mnie w mieście, jak było tak jest.
A co do jakości paliwa to wszystko zależy, który gatunek jest zamawiany u dostawcy i tak kształtuje się cena. Niestety, część zamawia tańsze (czyt. gorszej jakości paliwo) i winduje marżę a później wszystko odbija się na silniku.
Podam tyle, że w Kupnie DK-9 na stacji Shell ON za litr kosztowało w sobotę rano 5,04, a na Orlenie na Widełce, tuż obok składu podatkowego paliw 5,03. Może to moja naiwność, a może moja wiara w markę spowodowałaby jednak wybór Shella.

Post Wysłano: 15 maja 2011, 11:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7138832
Samochód: Jelcz-Scania

W Tarnowie na poczcie ropa stoi po 4.98, po za tym na innych stacjach cena jak stała tak stoi, ja również staram się tankować na shell-u lub właśnie na poczcie mają oni w miare dobre paliwa, na tych tanszych stacjach w Tarnowie paliwo jest takie że szkoda pisać.

Post Wysłano: 15 maja 2011, 11:48

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Cytuj:
Jechałem wczoraj przez Kraków i na szyldach Auchana zobaczyłem cenę oleju napędowego: 4.81 zł/l :shock:
..i nawet kolejek nie było :D
Kolego Adeks cena taka była 10.05 2011r. na Auchanie Bonarka (później nie byłem na tej stacji),a to że nie było kolejki to coś nowego :shock:. To że spadają ceny paliw to dobrze , bo większość firm transportowych i usługowych już ledwo dyszy. Pozdrawiam Wilk 09 8) .