Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 kwie 2011, 15:30

Użytkownik

Użytkownik

Witam, nie wiem czy to dobry dział. Jeśli nie to proszę moderatorów o przeniesienie tematu.

Podczas kontroli policjant sprawdzał czy nie leci powietrze z układów poprzez wciskanie pedału hamulca, sprzęgła. Miało to miejsce na wyłączonym silniku "bo nie usłyszy jak coś będzie lecieć". Po wciśnięciu kilka razy pedału sprzęgła zeszło powietrze z układu i pedał stał się twardy. Wiadomo, że przez siłę nie można wciskać, bo coś może ulec uszkodzeniu. Jednak Pan policjant o tym nie pomyślał. Po skończonej kontroli i kontynuowaniu jazdy (jakieś 10km) padła pompka sprzęgła.

Nie, że chcę czegoś dochodzić. Jestem ciekaw czy policjant miał prawo popsuć bez żadnych konsekwencji sprzęgło?

Podczas innej kontroli policjant, tak jak powinno być, kazał wykonywać te same czynności co wyżej na włączonym silniku. :wink:

Post Wysłano: 08 kwie 2011, 15:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Z tego co mi wiadomo, to policjant nie powinien wchodzić do twojego samochodu, tak mnie kiedyś uczono podczas kursu na PJ, ale mogę się mylić :roll:

Post Wysłano: 08 kwie 2011, 15:49

Użytkownik

Użytkownik

Właśnie podczas tej drugiej kontroli to już on tylko wydawał polecenie. Podczas tej pierwszej to on sam wsiadł, zaparł się o kierownicę i gniótł. Wyszło jak wyszło :wink:

Post Wysłano: 08 kwie 2011, 15:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Cytuj:
Właśnie podczas tej drugiej kontroli to już on tylko wydawał polecenie. Podczas tej pierwszej to on sam wsiadł, zaparł się o kierownicę i gniótł. Wyszło jak wyszło :wink:
Dobrze że fajery nie wyrwał :mrgreen: Na przyszłość już będziesz wiedział, żeby nie dawać niebieskim siadać do trucka :P

Post Wysłano: 08 kwie 2011, 17:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13363123
Samochód: DAF

Trzeba było od razu jak stwierdziłeś rozwalenie pompki sprzęgła dzwonić na komendę skąd oni byli a potem napisać skargę na piśmie.

http://www.youtube.com/watch?v=eAfp3mZD ... ature=plcp

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]