Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 mar 2011, 13:57

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: iveco

Witam kolegów!mam pytanie a zarazem prośbę czy ktoś się orjętuje co to za błąd "ECM 99"objawia się to tym że brakuje mocy nie chce jechać do przodu znika przy naciśnięciu hamulca ale po chwili znowu się pali i wszystko od nowa "po jeździe" :evil: przy załadowanym aucie praktycznie nie gaśnie,gdy auto puste idzie jechać ale nie długo.Nie pomaga gaszenie auta,odłączenie klem.Jeżdżę stralisem od miesiąca jest to 2007r 450kucy.

Post Wysłano: 09 mar 2011, 17:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Z tego co wiem niema kodow bledow do Stralisa tak sie dowiedzialem w dwoch serwisach, ja mialem przypadek ze wyswietlalo sie ostrzezenia ECM A8 i odcinalo moc, po podpieciu stacji EASY mozna bylo odczytac w czym problem ale samo ECM A8 nic im nie mowi.
Takze mysle ze w Twoim przypadku jedynie podpiecie i diagnoza i wtedy wyjdzie co lezy...
Jak zle pisze niech mnie ktos poprawi ja sie dowiedzialem jedynie tyle.

Post Wysłano: 10 mar 2011, 11:03

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: iveco

Narazię dzięki za podpowiedz chociaż na temat braku opisów kodów błędów do tego "fantastycznego" auta.Ale w firmie opamiętali się w końcu że tym autem niedarady nigdzie zdążyć,zostaje dzisiaj odstawiony na serwis!Po serwisie dam znać co go bolało!

Post Wysłano: 10 mar 2011, 16:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: wrotki

Właśnie, daj znać, bo mi w trasie zapalał się ECM 1D ale mocy mu nie ubywało. W zasadzie nic się nie działo, poza zapalaniem się tej kontrolki :(

Post Wysłano: 11 mar 2011, 13:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ECM 1D wyswietlalo mi sie gdy pompa adblue nie szla razem z A8, tyle ze A8 zaswiecalo przy maxymalnym obciazeniu pod gore i odcinalo moc natomiast 1D przy dluzszej jezdzie z minimalnym obciazeniem silnika lub wrecz z kilkukilometrowej gorki lecz wtedy nic nie odcinalo....wymiana pompy bylo nieuknione....

Post Wysłano: 11 mar 2011, 15:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: wrotki

Właśnie zapomniałem dodać, że nie bierze adblue i ktoś wykręcił czujnik. Pewnie to od tego...

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]