[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Padły akumulatory-odpalamy przez ładowanie kablem od ABS. - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Czy odpalanie auta w ten sposób jaki podałem w temacie może mieć jakieś negatywne skutki?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

jeżeli podejmiesz próbę odpalenia auta na podłączonym kablu ABS do innego auta to w najlepszym przypadku popalisz bezpieczniki związane z tym modułem :? a liczyć na uzupełnienie w ten sposób swoich baterii żeby samodzielnie wystartować :?: może po kilku godzinach to sie uda :idea:

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Czy odpalanie auta w ten sposób jaki podałem w temacie może mieć jakieś negatywne skutki?
jest to mit. nie da się uruchomić samochodu w ten sposób. zbyt mało prądu płynie przez ten przewód co najwyżej możesz próbować naładować akumulatory ale trwa to bardzo długo.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To nie jest mit. Sam ładowałem w ten sposób auto kolegi. I odpaliło bez problemu po pół godzinie. Podobno nie we wszystkich autach się to udaje ale w Scanii przechodzi ten numer.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
To nie jest mit. Sam ładowałem w ten sposób auto kolegi. I odpaliło bez problemu po pół godzinie. Podobno nie we wszystkich autach się to udaje ale w Scanii przechodzi ten numer.
kiedyś gościowi w renówce próbowałem w ten sposób pomóc nie dało rady może za krótko próbowaliśmy.
poza tym pogoda jest na + więc dlaczego padły?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy

Cytuj:
Jak to było z tą lodówką? Weź rozpęd, i głową walnij z rozpędu? Czy jakoś tak. Ręce opadają na Twój tok myślenia....

Wracając do tematu. Też nie wierzyłem w odpalanie przez kabel ABS, aż się w końcu przekonałem, odpalając Volvo od Dafa, przez kabel od ABS który był podłączony raptem kilka minut.
Z pewnością ważne jest, aby baterie w aucie odpalanym, nie były wydojone do zera.

Użytkownik

Użytkownik

Prawda.Mało ze kilkukrotnie odpalałem,to jeszcze na połączonym kablu.Wiem że można wypalić moduł ABS,ale jakoś się udało.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Jak to było z tą lodówką? Weź rozpęd, i głową walnij z rozpędu? Czy jakoś tak. Ręce opadają na Twój tok myślenia....

co się czepiasz mojego toku myślenia czepnij się bałwana który przy + temperaturze zewnętrznej ma dziadowskie baterie, a może dlatego że jeździ za stawki z osobówki to go nie stać na zakup nowych i dziaduje pożyczając prąd "bo baterie siadły bo zostawiłem lodówkę, bo laptopa używałem, bo....."
by w chłodnych dniach baterie działały to trzeba o nie dbać latem taka smutna prawda.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Baterie nie padają dlatego, że temperatura jest ujemna, tylko dlatego że się ich używa. Proste? :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
co się czepiasz mojego toku myślenia czepnij się bałwana który przy + temparaturze zewnętrznej ma dziadowskie baterie, a może dlatego że jeździ za stawki z osobówki to go niestać na zakup nowych i dziaduje pożyczając prąd "bo baterie siadły bo zostawiłem lodówkę, bo laptopa używałem, bo....."
by w chłodnych dniach baterie działały to trzeba o nie dbać latem taka smutna prawda.

Weź jednak skorzystaj z tej lodówki. Widzisz o czym jest temat? 'Ctrl + "+" ' powiększasz tekst, jeżeli nie widzisz. Kwestia typowo techniczna, a ty wyskakujesz o jakichś stawkach. Padły, bo padły, bo były słabe etc. No ręce opadają.

Użytkownik

Użytkownik

Jakoś na moim pudle nie widać powiększenia a wracając do tematu baterie padają bo się ich używa fakt jedno pytanie tylko jak się używa potem lata gość z kablami i prosi o prąd szczególnie po pauzie w kabinie gdzie gra wszystko co możliwe.
nie lubie takich kierowców bo skoro ja mogę dbac o akumulatory to dlaczego ktoś inny nie może? ale to temat na inną bajkę.
Cytuj:
Cytuj:
co się czepiasz mojego toku myślenia czepnij się bałwana który przy + temparaturze zewnętrznej ma dziadowskie baterie, a może dlatego że jeździ za stawki z osobówki to go niestać na zakup nowych i dziaduje pożyczając prąd "bo baterie siadły bo zostawiłem lodówkę, bo laptopa używałem, bo....."

Weź jednak skorzystaj z tej lodówki. Widzisz o czym jest temat? 'Ctrl + "+" ' powiększasz tekst, jeżeli nie widzisz. Kwestia typowo techniczna, a ty wyskakujesz o jakichś stawkach. Padły, bo padły, bo były słabe etc. No ręce opadają.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12544520
Samochód: Volvo FH

Premium od Premium przez kabel ABS odpala,czas to 15mnt,potem trochę błędów wyskakuje.

Przepraszam, że zadam tak głupie pytanie :mrgreen: O co dokładnie chodzi z odpalaniem przez kabel ABS-u ? Łączy się kable od absu dwóch ciężarówek ? Przepraszam, że zadaje tak głupie pytanie ale nigdy się z czymś takim nie spotkałem :oops:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: zielony TGA

Podłączam się do pytania wyżej :roll:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

bez łącznika nie da się połączyć dwóch kabli od ABS ale da się wpiąć jednym kablem do dwóch ciężarówek. :D
Czyli spinamy dwa auta na ok 15-30 minut, dla bezpieczeństwa odpinamy kabelek ABS i odpalamy maszynę

przy okazji pytanko: zastanawiam się od jakiegoś czasu czy w sytuacji awaryjnej: brak wiatru, nie idzie wrzucić do luzu czyli nie da się odpalić auta, czy dało by się nabić powietrza z innej ciężarówki spinając je np czerwonymi "klamkami"?

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, 17:11 przez badys, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

I przewód nie jest gorący po takiej akcji? Przecież on ma pewnie jakiś niewielki przekrój, a akumulator potrafi łyknąć dość duży prąd - dla cienkiego przewodu to musi być niemal zwarcie.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

cóż troszkę się nagrzeje, gdyby było zbyt duże obciążenie wcześniej bezpiecznik ABS by wyskoczył,
gorzej gdy baterie wydojone do zera, wtedy i czas ładowania dużo dłuższy
Cytuj:
I przewód nie jest gorący po takiej akcji? Przecież on ma pewnie jakiś niewielki przekrój, a akumulator potrafi łyknąć dość duży prąd - dla cienkiego przewodu to musi być niemal zwarcie.

może nie do końca w temacie ale kilka lat temu wysiadając w nocy z auta, włączyłem pozycyjne, po czym po powrocie zapomniałem je zgasić, efekt był taki, że rano nawet kontrolki nie zapaliły się. Rano najpierw szukałem kogoś z kablami, oczywiście przy moim szczęściu nie udała się ta sztuka.
wyszarpałem z auta przewody do głośników - na tylnej ścianie, odpaliłem agregat w chłodni i tak ładowałem swoje baterie, najpierw jedną potem drugą -trwało to naprawdę długo ale się udało, z cieniutkich przewodów głośnikowych izolacja prawie spłynęła - ale udało się

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Użytkownik

Użytkownik

Nawet takim cienkim przewodem da się podładować akumulatory, sprawdzone na kablu około 0.75mm2, nawet się za bardzo nie nagrzał. Oczywiście mowa o ładowaniu a nie odpalaniu.

Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]